Op onze Facebook pagina hebben we er al eens grapje overgemaakt.

schermafbeelding-2016-10-28-om-23-00-48

Maar afgelopen weken heb ik zonder laadpauze’s Pokémon GO kunnen spelen doordat ik een echt mobiel zonnepaneel bij me had! Ja je leest het goed een MOBIEL ZONNEPANEEL!!! (De droom!). Dit geweldige paneel laad je telefoon namelijk in ongeveer 5 uurtjes van 0% naar 80% vol!

Dit zonnepaneel wordt gemaakt door Mobisun en hun hebben de redactie van pokemongofans.nl een paar weken terug een setje opgestuurd! Nadat wij al enthousiast waren over het product is dit de afgelopen weken alleen maar toegenomen. En in dit blog zal ik jullie uitleggen waarom!

Mobiel Zonnepaneel.
Naast dat zonne-energie natuurlijk een geweldige manier is om energie op te wekken en Pikachu helaas nog niet echt naast ons loopt, is het ook nog eens praktisch. Het paneel is namelijk niet enorm groot, en weegt ook niet heel zwaar (precies 417gram). Je kan het daarom dus makkelijk meenemen op de Pokemon Go jacht, of naar de camping of als je gewoon eens de behoefte hebt om een weekendje in de wildernis rond te hangen maar je toch muziek wilt blijven luisteren ofzo. Het kan allemaal.

mobisun-13w-mobiel-zonnepaneel-usb

Naast dat het paneel niet groot is en niet heel zwaar is, heeft deze voor het gemak ook twee USB poorten, dus twee telefoons tegelijk opladen of als je telefoon al vol zit de overige opgewekte energie opslaan in een powerbank! Ideaal!

Winter is coming…
Klopt het wordt kouder en ook de zon blijft vaker achter de wolken verborgen, hier was ik zelf ook een beetje sceptisch over want ik dacht waarschijnlijk het zelfde als jullie nu denken… Ja dat is allemaal wel leuk en aardig zo een zonnepaneel, maar volgens mij gaat het zometeen gewoon sneeuwen, en laat de zon zich veel minder zien. Dit hebben we getest, helaas klopt het dat als het zwaar bewolkt is zoals wij dat gewend zijn in de winter het zonnepaneel er een stuk meer moeite mee heeft om energie op te wekken. Een volle accu in ongeveer 5uur zit er helaas niet in, maar het zonnepaneel zet het beetje licht wat er is wel om in energie ook al is het niet veel.

Het zonnepaneel wordt geleverd met een aantal handige extra’s. Zo zitten er vier zuignappen bij zodat deze bijvoorbeeld op het raam of het dak van je geparkeerde auto geplakt kan worden.
Er zitten vier karabijnhaken bij zodat het zonnepaneel aan bijvoorbeeld je rugtas bevestigd kan worden. Zo kan je dus tijdens het zoeken naar Pokémon het zonnepaneel gewoon zijn werk laten doen terwijl deze aan je rugzak hangt.

mobisun-13w-mobiel-zonnepaneel-usb-2

Powerbanks.
Naast dat Mobisun een vet zonnepaneel heeft opgestuurd werden hier ook een aantal powerbanks van EasyAcc bijgeleverd. We hebben ze allemaal getest en bekeken hoe vaak we onze telefoon hiermee konden opladen.

De 20.000 mAh Outdoor Powerbank, geschikt voor de heftigste meest modderige Pokémon jachten, deze powerbank is namelijk IP67 gecertificeerd. Dit houdt in dat deze Powerbank echt wel tegen een stootje of regenbuitje kan, hij is namelijk stof en waterdicht wat ook weer perfect past bij de komende winter!

easyacc-20000-mah-outdoor-powerbank

Zoals ik hierboven al beschreef heeft deze powerbank maar liefst 20.000 mAh aan kracht in zich. Met deze kracht kun de iPhone 7x, de Samsung Galaxy S6 5x en bijvoorbeeld de iPad 2x volledig opladen. Ook is het mogelijk meerdere toestellen tegelijk op te laden doordat er twee USB poorten aanwezig zijn op de powerbank.

Naast de twee USB poorten hebben de makers er ook een enorm felle zaklamp ingebouwd zodat we ook in het donker door kunnen gaan met de jacht. En mocht je verdwalen dan kan deze ook gebruikt worden als S.O.S. morse code lichtje. (de morse code S.O.S. is al voor geprogrammeerd).

easyacc-20000-mah-outdoor-powerbank-2

Met al deze functies en ingebouwde kracht is de powerbank wel wat aan de grote kant en is de powerbank relatief zwaar. Dit is natuurlijk te verwijten aan de hoeveelheid batterijen die er ingebouwd zitten om deze kracht te verwezenlijken. Maar in een beetje jaszak past deze makkelijk! En anders misschien in je hand of rugtas.

20.000 mAh Powerbank.
Voor wie niet van plan is een duik te nemen in de modder met zijn powerbank nog in de zak maar wel zijn telefoon 5 tot 7x volledig wilt opladen heeft Mobisun een alternatief.

Namelijk de 20.000 mAh powerbank, deze accu heeft het zelfde aantal mAh aan kracht in zich alleen zit deze in een dunner jasje.

easyacc-20000-mah-powerbank

Hierdoor is deze makkelijker mee te nemen als de Outdoor versie. Naast dat deze een stukje dunner is heeft deze powerbank nog een ander voordeel, deze is namelijk uitgerust met 4 USB poorten. Je kunt dus je telefoon, je iPad en je USB ventilator te gelijk aansluiten! Of je kunt natuurlijk je extra power delen met je vrienden of familie aan jou de keus natuurlijk! En wellicht voor in de winter een USB handwarmer? De opties zijn eindeloos.

easyacc-20000-mah-powerbank-2

Ook deze powerbank is uitgerust met een handige zaklamp met ingebouwde S.O.S. functie.

easyacc-20000-mah-powerbank-3

Deze powerbank heeft genoeg power voor de hele vriendengroep of het hele gezin, hierdoor is de powerbank nog wel wat groot maar past deze prima in de broekzak. Mocht je nou echt een kleiner formaat willen maar niet te veel inleveren op capaciteit heeft Mobisun ook daar nog een oplossing voor.

De 10.000 MAH QUICK CHARGE USB-C POWERBANK
Dit is misschien wel de tofste powerbank die EasyAcc op dit moment maakt, deze heeft namelijk een Qualcomm® Quick Charge 3.0 ingebouwd. Dit houdt in dat telefoons die Quick Charge ondersteunen een stuk sneller energie zullen ontvangen (4x zo snel om precies te zijn) dan van een powerbank zonder deze functie. Naast dat deze powerbank dus snel kan opladen is deze ook nog lekker compact en is die niet zo zwaar (220gram).

easyacc-10000-mah-quick-charge-usb-c-powerbank

Deze Powerbank ondersteund ook USB-C apparaten dit is onder andere interessant voor het opladen van je Apple Macbook, iPhone of Samsung Smartphone. Uiteraard kun je alle apparaten die deze functie niet ondersteunen er ook gewoon mee opladen. Sterker nog doordat er een smart technologie in zit zal deze automatisch de hoogst mogelijke spanning leveren die het apparaat ondersteund.

easyacc-10000-mah-quick-charge-usb-c-powerbank-3

Mocht je deze functionaliteit willen maar ook meer energie? Er is ook een versie met dubbel zoveel mAh erin. Deze is wel iets langer maar gaat ook twee keer zo lang mee.

easyacc-20000-mah-quick-charge-usb-c-power-bank

De producten van Mobisun en EasyAcc vind ik dan ook een geweldige toevoeging voor de actieve Pokémon jager, en raad ik deze zeer zeker aan!

En speciaal voor de Pokémon GO Fans heeft Mobisun een gave actie gemaakt zodat we allemaal tegen een betere prijs kunnen profiteren van onze zon! En Pokémon GO always continues!

unnamed-2

Mocht je nog vragen hebben over de Producten stel ze gerust in de reacties en we zullen ons best doen deze zo goed mogelijk te beantwoorden.