Pokemon-Go-Kijkduin-Part-2

Het tweede deel van mijn ervaringen op Kijkduin is hier! In dit blog gaan we wat dieper in op de verschillende soorten Pokémon die te vinden zijn op Kijkduin. In mijn vorige blog hebben een aantal lezers nog wat opmerkingen in de reacties geplaatst en ook hier zullen we het even over hebben. Genoeg leesvoer voor jullie en schrijfstof voor mij weer dus!

Pokémon! Gotta Catch ‘em all!
Voor de mensen die al eens geweest zijn op Kijkduin is het vrij duidelijk! Voor de mensen die er nog nooit geweest zijn misschien wat minder! Maar Kijkduin is zoals in mijn vorige blog ook al beschreven een ware Pokémon hemel! Mocht je nog een week vrij zijn en nog een aantal Pokémon missen in je verzameling… Dit is de plaats om ze te vangen!

Welke Pokémon kun je met grote regelmaat verwachten?
Net zoals andere locaties zijn er Pokémon die met een grotere regelmaat verschijnen, en hiermee bedoel ik de Pidgeys en Rattata’s natuurlijk niet.

Gevangen-Pokemon

Voordat je begint met lezen van het volgende stukje en het water je in de mond loopt van alle verschillende soorten Pokémon, zorg er voor dat je voordat je er gaat zitten genoeg Pokéballen op zak hebt. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je net die ene Pokémon tegenkomt die je nog mist en je zit zonder Pokéballen!

Hieronder een lijstje met Pokémon welke regelmatig spawnen bij de Lures en welke ik niet zo vaak op andere locaties vaak zie langs komen:

Common Pokemon Kijkduin

PonytaCuboneMagikarpSandshrew
RhyhornDoduoAbraVenonat
DiggletDratiniMachopSeel
HorseyEeveeNidoran Shellder
EkensExeggcuteVulpixMeowth
BellsproutGeodudeOmanyteStaryu
Odish GrowlitheParasPolywag
JigglypuffMonkeyMagnamiteVoltorb

Dit zijn de Pokémon welke zich met zeer grote regelmaat bij de Lures laten zien.

Hieronder een lijstje van de Pokémon welke er zeker elke dag wel een aantal keer te voorschijn komen:

Medium Common Pokemon Kijkduin

SquirtleGrimerGloomNidorina
CharmanderClefairyKoffingGolduck
BulbasaurGravelerWeepinbellGastly
PikachuPolywhirlNidorinoMagneton
KabutoElectrode

Dit zijn er niet zo veel weet ik maar zijn wel Pokémon die er een aantal keer per dag zullen verschijnen. De overige Pokémon zijn een stuk zeldzamer dan de boven genoemde en zitten er ook niet elke dag.
Dan heb ik het over:

Random Spawn Pokemon Kijkduin

CharmelionVaporeonVictreebelNidoqueen
IvysaurJolteonScytherLickitung
WarturtleElectrabuzzKinglerChansey
Charizard MagmarDodrioKadabra
VenusaurRhydonParasect Polywrath
BlastoiseSlowbroArbokPinsir
LaprasHypnoVenomothHitmonchan
SnorlaxStarmieSandslashHitmonlee
AerodactylRapidashPrimeapeHaunter
ArcanineRaichuKabutopsOnix
GyaradosWigglyDragonairDugtrio
ExeggutorWeezingTangela Butterfree
DragoniteSeakingMr. MimeNidoking
FlareonDewgongMarowak

Het zou kunnen dat ik er nog één vergeten ben maar het zijn er zo veel!! Dit is in ieder geval alles wat ik heb zien verschijnen daar!

Pokemon-spawms

Plassen en Afval
Wat ik al in de intro beschrijf hebben een aantal lezers gereageerd op mijn vorige blog. Hier hadden ze het over een aantal algemene omgangsnormen.

We zijn allemaal mensen (behalve de Pokémon dan…) en mensen moeten nou eenmaal naar de wc, en natuurlijk begrijpen de mensen van Kijkduin dit ook. Om die reden hebben ze dan ook Dixi’s neer gezet bij het begin van het plein zodat we onze behoefte niet in de duinen of tegen een gebouw aan hoeven doen. Ik begreep ook van de vrouwelijke lezers dat het handig is om je eigen wc papier mee te nemen gezien dit niet aanwezig is in de Dixi’s.

Voor de mannelijke plassers onder ons hebben ze ook Dixi’s neer gezet waar we gewoon kunnen blijven staan, en wel met zijn vieren tegelijk (uiteraard in je eigen hokje!) De vraag is dan ook of we deze aub willen gebruiken. Naast dat het netjes is, is het ook beter voor je portemonnee de boete is namelijk niet mis!

In mijn vorige blog beschreef ik ook hoe het wellicht handig is om je eigen eten en drinken voor in ieder geval de middag mee te nemen. Nou is het natuurlijk wel de bedoeling om de verpakkingen die hierom heen zitten aan het einde van de dag netjes in de daarvoor bestemde kliko’s te gooien. Zo kunnen de mensen die de volgende dag Pokémon’s komen vangen ook genieten van een schone trap!

Ook kreeg ik het verzoek jullie attent te maken op de vele terrasjes en eettentjes die er gevestigd zitten op Kijkduin. Hier kun je heerlijk genieten van lekker eten of een lekker koud biertje of wijntje tijdens het vangen!

Stay tuned voor mijn volgende blog! Hierin ontmoeten we op kijkduin BYTers (bekende YouTubers!) en  the one and not so only ASH KETCHUM!

Voor nu wens ik jullie weer succes in de vangst en wees voorzichtig!