Kijkduin-Pokemon-Go

Kijkduin de Pokémon hoofdstad van Nederland! Sinds vorige week vrijdag zijn we bijna elke avond naar Kijkduin gereden om daar onze Pokédex weer een beetje aan te vullen. Nou hebben we ontzettend veel meegemaakt in de afgelopen week en krijg ik dat niet allemaal in 1 blog verteld, vandaar dat er meerdere delen zullen uitkomen komende dagen. Part 1 zal voornamelijk gaan over de voorbereidingen en zal ik jullie een aantal tips geven om Kijkduin op een zo fijn mogelijke manier te ervaren!

Voorbereidingen
Voordat je snel in de auto of trein stapt richting Kijkduin lees eerst even dit stukje!

Want een dagje Kijkduin Pokémon vangen is super leuk maar een stuk minder als je bijvoorbeeld zonder stroom komt te zitten! Hieronder heb ik een lijstje gemaakt van de dingen die ik als voorbereiding meeneem naar Kijkduin!

  • Powerbank!!!! Ik heb er 1 van 16.000 mAh, hier hou ik het ongeveer de hele dag mee vol! Mocht je het toch onverhoopt niet redden met je accu. Biedt de carrousel de oplossing, voor maar 1 euro mag je daar de hele dag je telefoon aan het prik hangen! Ideaal!
  • Snacks en drinken! Er zijn voldoende eettentjes en winkeltjes tot diep in de nacht open maar neem je zelf niks mee kunnen de kosten na een dag behoorlijk oplopen! Daarom brengen wij zelf altijd wat te eten en te drinken mee, al halen we in de avond vaak wel een patatje of een lekker visje!
  • Warme kleding. Is het overdag lekker zonnig en denk je nou in een korte broek moet ik dit wel vol houden. FOUT! In de avond koelt het snel af langs het water! Een korte broek overdag kan prima maar zorg er voor dat je voor de avond een lange broek en een vestje of jasje bij je hebt!
  • Comfortabelen schoenen! Het liefst gemaakt voor sprintjes! Het komt namelijk redelijk vaak voor dat een Pokémon zich ineens schuil houdt aan het einde van de boulevard, dit betekend natuurlijk rennen! Op nette heren schoenen of voor de dames op hakken lijkt mij dit een stuk minder plezant haha.
  • Kussentje of stoeltje! Op het plein bij de trappen staan alleen langs de kanten een aantal bankjes, deze zijn meestal bezet en zitten voor de Pokéstops niet echt centraal! Maar de trappen zijn dit wel, helaas zijn deze gemaakt van beton en gaan deze redelijk zeer doen aan t kontje na een uur of wat! Vandaar breng een kussentje mee!

Patronen!
Omdat we elke dag praktisch rond de zelfde tijden aanwezig waren op kijkduin ga je patronen herkennen, bijvoorbeeld de tijden wanneer er een speciale of zeldzame Pokémon verschijnt.

Zo zijn we er achter gekomen dat bijvoorbeeld elke avond rond half 10 en rond half 12 de kans groter is dat er een tweede of derde evolutie van een bepaalde Pokémon verschijnt. Nou moeten we ons niet keihard aan die tijden vast houden want soms zijn ze een kwartiertje eerder of later.

TIP!
Het is verstandig om rond deze tijdstippen alvast een beetje centraal tussen de boulevard en het plein te gaan staan, dit omdat de Pokémon vaak of op de Boulevard, het plein of beneden bij de strandtent verschijnen. Omdat je zeker niet meer de enige bent die op Kijkduin rondjes loopt voor de digitale beestjes (rond de 2000 mensen elke avond) is de kans groot als je te laat gaat lopen je in de file eindigt en net die speciale Pokémon dus mist.

Pokemon-Hotspots
Populaire Pokémon Spawn locaties

De drukte hebben wij afgelopen week ook dagelijks zien toenemen. Mensen van uit heel Nederland verzamelen zich hier! We hebben met mensen vanuit Tilburg tot aan Hengelo gesproken die speciaal naar Kijkduin komen voor de Pokémon. Zo was er een jongen die alleen nog maar de Aerodactyl nodig had voor zijn collectie en elke dag heen en weer ging vanuit Brabant! Ook kwamen we daar de jongen tegen waar we mee in de Efteling bij de lures zaten! LEUK!

TIP!
Hou er rekening mee dat je niet de enige bent op het strand die van ver gekomen is om die speciale Pokémon te vangen! Wat dus “ the right thing to do is” heb je de Pokémon gevonden.
Tik deze dan aan op je scherm en loop door naar een rustiger plekje, vang daar dan de Pokémon op je gemakje! Hierdoor heeft de rest van de groep ook nog een kans deze te vangen!

Parkeren!

Parkeren-Kijkduin
Parkeer locaties kijkduin

Nou heb ik dit in mijn vorige blog ook genoemd dat parkeren op Kijkduin geen pretje is! Maar ik heb een nieuwe manier gevonden! Waardoor ik sneller aan een plekje kom! Wellicht dat jullie hier ook wat mee kunnen!

  • Voor deze eerste tip hangt het een beetje af of er mannetjes voor de parkeerplaats staan met gele vestjes deze noem ik voor het gemak even Team Rocket! Waarom? Nou omdat hun het parkeren namelijk niet bepaald makkelijker maken voor je! Als je richting het Deltaplein omhoog rijdt en direct na de flats rechtsaf slaat en dan de eerste links. Daar zit een grote parkeerplaats! Deze is relatief dicht bij het strand en de trappen. Helaas staat deze ALTIJD! vol. Gelukkig komen en gaan er ook constant mensen dus als je in het eerst gedeelte nog geen plekje hebt rij dan door naar waar de mensen terug komen van het strand en vraag aan ze waar hun auto staat. Dan is het een kwestie van er achteraan rijden en hopen dat je de eerste bent haha.
  • Team Rocket! Als hun voor de parkeerplaats staan kun je deze parkeerplaats beter skippen, hun zullen het zo moeilijk mogelijk maken voor je om het parkeer terrein op te komen en je auto te parkeren dit onder het mom van het voorkomen van chaos! (NOT!) Als dit het geval is kun je beter rondjes in het midden blijven rijden tot er iemand weg gaat of de woonwijk in en daar je geluk beproeven. Ik weet het, het is een beetje een Meh tip maar kan er helaas niet meer van maken!
  • WAT JE OOK DOET ga niet fout parkeren! Onze vrienden van de Politie controleren letterlijk elk kwartier op fout geparkeerde auto’s en schrijven dan ook altijd! 

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips gehad! Mijn volgende blog zal dieper in gaan op de verschillende soorten en veel voorkomende Pokémon die je kunt verwachten op Kijkduin!

Mochten jullie nou ook een gouden tip hebben die hier nog niet in beschreven staat? Laat deze dan achter in de reacties!

Voor nu wens ik jullie weer succes in de vangst en wees voorzichtig!