Tijd om met je PokemonGo kennis iets spectaculairs te winnen. Deze maand stellen PokemonGofans en onze vrienden van OculusWorld een Samsung Gear VR virtual reality bril ter beschikking die je kan winnen met het beantwoorden van een PokemonGo vraag:

Ga naar de vraag

Wat is een Gear VR

De Samsung Gear VR is een virtual reality bril die je kan bedienen in combinatie met een Samsung Galaxy smartphone van het type S6 of hoger. Je klikt namelijk je smartphone in de Gear VR en kunt direct de vr bril opzetten. Je telefoon herkent direct dat je de virtuele wereld in wilt gaan en geeft je een vr interfase menu. Het is mogelijk dat je eerst het programma Oculus Home moet downloaden op je smartphone, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de vr bril. De Gear VR heeft een winkelwaarde van € 100,00 en wordt gratis naar je toegestuurd.

Wat is het verschil tussen virtual reality en augmented reality

PokemonGo is een goed voorbeeld van een augmentend reality spel. Deze projecteert via het beeldscherm van je mobiele telefoon een virtueel wezen, in dit geval een Pokemon in de echte wereld. Zo kan je Pikachu ineens op je bureau verschijnen, maar ook op een auto op straat.. Maar bij virtual reality kijk je in 360 graden rond in een virtuele wereld. Deze wordt via de vr bril voor je geprojecteerd. Met virtual reality kun je dingen beleven waar je in het echte leven nog niet van durfde te dromen. Ga bijvoorbeeld skydiven of zwemmen met haaien. Speel de vetste games, alsof je er werkelijk bij bent of ontdek nieuwe culturen over de hele wereld. Zonder dat je de hele reis erheen hoeft te maken. Gewoon makkelijk en comfortabel op de bank.

Meer weten over virtual reality? Kijk dan op de website van Oculus World.