Nu de Pokémon go beta testen zijn begonnen in Japan kon het niet lang duren voordat er meer informatie over het spel naar buiten kwam. In Japan konden mensen zich aanmelden om het spel te testen. Op Youtube verscheen er een twee minuten durende video waarin een speler het spel voor het eerst speelt. Door dit fragment zijn we een flink aantal dingen te weten gekomen over de gameplay en de mogelijkheden binnen het spel.

Character kiezenCharacter-samenstellen

Zo is het mogelijk om bij het begin een character te kiezen. Deze kun je er uit laten zien zoals jij zelf wilt. Er zijn vele opties zoals het kiezen van een haarkleur, kleding, geslacht etc. Ook kun je je character een naam geven. Deze naam is zichtbaar voor andere spelers.

Items bij je dragen

In het begin van het spel is het mogelijk om 1000 items bij je te dragen. We weten nog niet exact welke items dit kunnen zijn. Wat we wel weten is dat een Pokéball een item is. Aan het begin van het spel draag jij 20 Pokéballen bij je. Je hebt dus nog ruimte om nog 980 andere items bij je te dragen.

Pokédex

Pokedex
Binnen het menu kun je eenvoudig switchen naar je Pokédex. Je Pokédex houdt bij welke Pokémon jij gevangen hebt en welke Pokémon jij ooit tegen gekomen bent. Binnen de Pokédex kun jij ook extra informatie over de Pokémon zien. Het is dus een onmisbare tool voor de echte trainers.

Pokémon en eieren

Aan het begin van het spel heb je nog geen Pokémon, zo is te zien op de Youtube video. Wel heb je plek om 500 Pokémon bij je te dragen. Ook kun je maximaal 500 Pokémon eieren bij je dragen. Wanneer je precies je eerste Pokémon krijgt is nog niet bekend. Benieuwd naar hoe het spel er uit ziet? Bekijk onderstaande Youtube video voor een goede indruk!