Over een paar dagen is het Halloween. Sommige mensen kunnen hun geluk niet op, terwijl bij anderen nu al de rillingen over hun lijf lopen. Pokémon Go doet er in elk geval vrolijk aan mee. Het bedrijf Niantic organiseert een speciaal Halloween evenement, en heeft een trailer uitgebracht met alle ‘enge’ Pokémons die we op 31 oktober gaan zien.

Huiveringwekkende Pokémons

Schrik niet als er tijdens het spelen van Pokémon Go plotseling een griezelige Pokémon opduikt. Van 26 oktober tot 1 november jagen de engste Pokémons je de stuipen op het lijf. Niantic heeft een fantastische trailer gemaakt met de ‘huiveringwekkende’ Haunter, Gastly, Zubat, Gengar, Drowzee, Golbat en Hypno.

Meer candy

Het griezelige feest brengt gelukkig ook voordelen met zich mee. Zo krijg je tijdens het spelen van Pokémon Go veel meer candy dan normaal. Sterker nog, als je een Pokémon uit een ei laat kruipen ontvang je twee keer zoveel snoep. Sterker nog, met je buddy kun je zelfs 4 keer meer candy dan normaal binnenhalen.

Updates van Pokémon Go

Bovendien zijn er in de Pokémon Go Halloween een aantal updates verwerkt. Zo heeft elk ei voortaan een ander patroon, die afhankelijk is van de afstand die je loopt.  Daarnaast zie je sinds de nieuwe opdate informatie over het type Pokémon, en krijg je een seintje wanneer de batterij bijna leeg is.