Afgelopen week verscheen er een video waarin er enorm veel informatie uit Pokémon go bekend werd gemaakt. Ook is er veel informatie gelekt dankzij de beta testers. Op basis van deze informatie wil ik het hebben over de items die beschikbaar zijn. En belangrijker.. wat kun je met deze items?  

De meeste van ons hebben wel Pokémon gespeeld op de gameboy of nintendo DS. In al deze spellen spelen de items een belangrijke rol. We kunnen dus verwachten dat dat niet veel anders zou wezen in Pokémon go.

Pokémon eieren

Ik weet niet zeker of de Pokémon eieren onder items of onder Pokémon zullen vallen, maar toch wil ik deze graag benoemen. In het spel is het namelijk mogelijk om eieren te krijgen bij de Pokéstops. Je zult een aantal meter moeten lopen voordat deze uit zullen komen. Doordat het een augmented reality spel is zullen de meters die je loopt echte gemeten worden met je smartphone. Thuis op de bank zitten wachten tot het Pokémon ei uitkomt zit er dus helaas niet in!

Stardust en candy

Wie een Pokémon verslaat kan hierdoor stardust of candy ontvangen. De Pokémon zou dit achterlaten. Deze Pokemon items kunnen ingezet worden om power aan je eigen Pokémon te geven. Het verbeterd de combat points (cp) en health points (hp). Dit zullen dus zeker belangrijke items worden om een goede Pokémon trainer te worden.

Potions in Pokémon go

Tijdens een Pokémon battle zijn potions onmisbaar. Als je pokémon op het punt staat om verslagen te worden kun je hem hiermee tijdens de battle herstellen. Het is dus geen verassing dat de potions ook in dit spel beschikbaar zullen zijn.

Pokéballen

Om een Pokémon te vangen heb je een Pokéball nodig. Net als bij de andere spellen zullen er ook in Pokémon go verschillende ballen zijn. Zo werkt een waterbal beter op een water Pokémon en zullen er ook enorm sterke ballen komen. Hiermee wordt het makkelijker om een Pokémon te vangen.

Pokécoins

Pokémon go is een freemium game. Dat betekend dat er in de app ook dingen gekocht kunnen worden voor echt geld. Met je euro’s kun jij Pokécoins kopen. Met de Pokécoins kun je vervolgens in de app aankopen doen bijvoorbeeld extra Pokéballen of andere items.

 

Dit was mijn eerste Pokéblog op Pokémongofan.nl. Ik hoop dat jullie het met plezier hebben gelezen, laat me weten wat je er van vond.