Onderzoekers hebben wederom nieuwe aanwijzingen gevonden binnen de codes van het spel Pokemon GO. Laatst schreven we nog een artikel waarbij we aangaven dat Niantic met een systeem aan het werk is om Pokemon te gaan ruilen onderling. Ook dit is nog niet officieel bevestigt door Niantic, maar er is een grote kans dat dit bij een volgende update mogelijk wordt. Nu zijn er nieuwe codes gevonden die er op wijzen dat Niantic aan het werk is met het maken van een vriendensysteem. Hieronder lees je er meer over.

Het vriendensysteem

Het vriendensysteem zal het makkelijker moeten maken om je zeldzame Pokemon te laten evolueren. Er is diep in de code gezocht en het lijkt erop dat dit systeem binnen de game mogelijk zal worden. Met dit systeem kunnen trainers straks een Pokemon aanwijzen als vriend. In die tijdsperiode kunnen Pokemon trainers met de Pokemon wandelen en wordt de candy verzameld om de Pokemon naar een hoger level te brengen of te laten evolueren. Met dit vriendensysteem zal het voor Pokemon trainers makkelijker worden om candy te verzamelen zonder dat er veel van dezelfde dubbele Pokemon gevangen moeten worden.

Het nieuws is nog niet officieel bevestigt door Niantic dus het is nog niet 100 procent zeker dat dit viendensysteem werkelijkheid zal worden. De onderzoekers van de code binnen de game hebben wel aangegeven dat de code compleet lijkt te zijn. Ook hebben ze aangegeven dat wanneer deze feature er zal komen het al bij de volgende update werkelijkheid kan worden. De laatste update die door Niantic werd doorgevoerd gaf de mogelijkheid om Pokemon te onderzoeken en de verborgen statistieken bekend te maken voor ze nog gevangen te hebben.

De beste Pokemon trainer worden?

Om de beste trainer te worden is het handig om het spel slim te spelen. Voor alle Pokemon trainers die de beste willen worden hebben wij een overzicht gemaakt met verschillende tips die je direct kunt toepassen bij het spelen van het spel. Je kunt de tips en trucs hier lezen.