Ben jij een ervaren of een beginnende Pokemon trainer? In beide gevallen ben je continue op zoek naar nieuwe Pokemon. Zowel in Nederland als België zijn mensen helemaal in de ban van Pokemon en zijn mensen overal en op de gekste plekken op zoek naar deze wezentjes.

Het spel heeft hiervoor verschillende methoden om bepaalde Pokemon te vinden, zoals de Nearby functie, Sightings en nog meer. Echter is er ook gebleken dat bepaalde functies niet altijd even goed werken, zoals de drie voetstappen die laten zien hoe ver je van een Pokemon vandaan bent. Op internet gaan er dan ook veel vragen de ronde over het vinden van Pokemon. Mensen proberen er collectief achter te komen waar welke Pokemon te vinden zijn. De vele tips lijden tot constateringen waar je welke categorieën van Pokemon kunt vinden. Daarom zijn we hieronder aan de slag gegaan om een overzicht te maken met gebieden waar je welke Pokemon kunt vinden. Op deze manier kun je zelfs zonder de functies die in de game zelf zitten op zoek gaan naar bepaalde Pokemon.

De verschillende gebieden

Met begrippen voor bepaalde gebieden kun je verschillende categorieën aan Pokemon vinden en vangen. Hieronder geven we daarom verschillende gebieden aan waar je de Pokemon kunt vangen.

Steen Pokemon vangen

Ben jij op zoek naar steen Pokemon? Om deze Pokemon te vangen kun je een poging doen om op zoek te gaan bij grote gebouwen, bij steengroeven of op het industriegebied. Verder kun je een poging doen bij grote parkeerplaatsen of dichtbij de snelweg. Ga natuurlijk niet op de snelweg zelf zoeken naar Pokemon! Want je veiligheid gaat boven alles. Tot slot komen steen Pokemon ook voor bij grote parkeerplaatsen.

Gras Pokemon

Wil jij je collectie aan gras Pokemon uitbreiden? Daar hebben we in Nederland gelukkig genoeg van. Deze kom je veel tegen bij weilanden. Je zult niet de eerste Pokemon trainer zijn die de boer op zijn land tegen zal komen. Om gras Pokemon te vangen moet je de stad vaak wel uit. Mocht het niet makkelijk zijn om de stad uit te gaan dan kun je een parkje of een speeltuin in de stad bezoeken.

Staal Pokemon

Op zoek naar staal Pokemon? De meeste zal je vinden bij een grote staalfabriek. Staal Pokemon komen namelijk veel voor op plekken waar veel staal voorkomt. Helaas vind je niet overal een staalfabriek of heb je geen zin om uit te zoeken waar een dergelijke fabriek zit. Daarom kun je ook andere plekken bezoeken waar veel staal voorkomt, zoals een treinstation of gebouwen die bestaan uit veel staal. Deze zal je hoogstwaarschijnlijk wel tegen moeten komen bij jou in de buurt.

Omdat er nog vele locaties zijn, vind je de rest in het tweede deel van locaties waar je welke Pokemon vindt. Klik hiervoor op de onderstaande button.