Pokémon Go lijkt in eerste instantie een simpele game, maar hoe langer je het speelt, hoe moeilijker het wordt en hoe meer tips en tricks je kan gebruiken om nóg verder te komen. Deze vier tips helpen je de beste trainer in je buurt te worden.

Pokéballs

Niets is vervelender dan erachter komen dat je door je voorraad Pokéballs heen bent, zeker wanneer er net een zeldzame Pokémon voorbij komt. En met het vooruitzicht dat er van de zomer nieuwe legendaries in de game komen, wil je die Moltres natuurlijk niet aan je neus voorbij laten gaan. Wordt je toch ineens geconfronteerd met een accuut gebrek aan Pokéballs? Een digitale iTunes Card of Google Play Card biedt de oplossing. Hiermee kun je direct je tegoed opwaarderen om Pokécoins te kopen, die je vervolgens voor Pokéballs en andere items kunt inwisselen. Bij Startselect kun je deze codes online kopen, waar je ook bent en op ieder moment van de dag, zodat je altijd genoeg Pokéballs op zak hebt.

Batterij

Het is geen geheim dat Pokémon Go de batterij van je telefoon leeg slurpt. Dus als je langere tijd Pokémon wilt gaan jagen, is het verstandig je batterijduur te maximaliseren, zodat je avontuur niet vroegtijdig tot een eind komt. Zet de app allereerst op de ‘Battery Saver’ modus (in ‘Opties’), zodat het scherm automatisch gedimd wordt als je de app niet gebruikt. Je krijgt dan nog altijd een waarschuwing wanneer er Pokémon of Pokéstops in de buurt zijn. Andere manieren om je batterij te sparen zijn om alle andere apps op je telefoon (zoals Faceook) te sluiten, je scherm te dimmen, je geluid uit te zetten (laat trillen aan), AR mode uit te schakelen en wifi en bluetooth uit te zetten. Wil je het helemaal professioneel aanpakken? Voor een paar euro heb je een powerbank, waarmee je je telefoon onderweg kunt opladen.

Vind die nesten!

‘Nests’ is een belangrijke term voor iedere fanatieke Pokémon jager. Dit zijn de plekken waar een bepaalde Pokémon regelmatig in grote aantallen spawnt. Deze blijven twee weken lang op dezelfde locatie, dus als je een nest in je buurt vindt, kun je eenvoudig veel Pokémon van hetzelfde soort vangen en candy verzamelen om je Pokémon sterker te maken.
Lucky Eggs

Lucky Eggs zijn een fantastische manier om je XP een enorme boost te geven. Een Lucky Egg verdubbelt een half uur lang alle XP die je verdient. Om dit te maximaliseren doe je het volgende: vang eerst een groot aantal Pidgeys totdat je ongeveer 120 Pidgey candy hebt en tien pidgets. Activeer vervolgens je Lucky Egg en evolueer je Pidgeys voor een enorme XP boost. Voilà!