Pokemon Go is de nieuwe rage die zich snel over de hele wereld verspreid. Pokemon Go is een augmented reality game, waardoor we in het echt Pokemon tegen kunnen komen en deze kunnen vangen. De spelers van het spel zijn dus een Pokemon trainer in het echt. In eerste instantie denken veel mensen dat het niet goed is. Je kunt al snel verslaafd worden aan een spelen van het spel. Daarnaast kan het zijn dat je snel geld gaat spenderen door bepaalde items te kopen in de game.

Toch kunnen er ook voordelen worden gehaald uit deze augmented reality game. Daar hadden stagiaires van BBH London een leuk idee voor. Zij kwamen met de gedachte om de Pokemon gekte te gebruiken om vermiste personen op te sporen. Er is vervolgens een campagne ontwikkeld door de organisatie Missing People. Hieronder lees je meer informatie over deze campagne.

De campagne van Missing People

Missing People heeft een onafhankelijk doel opgesteld om er voor te zorgen dat personen gevonden kunnen worden die zijn vermist. Dit doen ze door middel van posters. Er worden posters gemaakt van de vermiste personen in de vorm van Pokéballs. In deze Pokéballs worden de personen die vermist zijn afgebeeld. De posters worden vervolgens op de grond gemaakt. Dit wordt met opzet gedaan. Pokemon trainers zijn namelijk continue op het scherm van de smartphone bezig en lopen dus met een gebogen hoofd naar beneden. Op deze manier zien zij snel de afbeeldingen van de vermiste personen. De posters worden geplaatst op plekken waar de vermiste persoon het laatst is gezien.

Deze campagne is gericht op mensen die het spel Pokemon spelen. Dat is bewust gedaan, want deze Pokemon trainers zijn continue onderweg. Voor deze mensen is het dus sneller mogelijk om een vermiste persoon tegen te komen. Een Pokemon trainer kan ook alle kanten op lopen. Dat komt door de nearby functie in het spel. Hierbij zoeken trainers naar de dichtstbijzijnde Pokemon die op het scherm wordt afgebeeld. Dat kan in alle richtingen zijn. Ook kunnen Pokemon zich overal begeven en op de gekste plekken te vinden zijn. Pokemon trainer hebben dus een grotere kans om op plekken te komen waar de meeste mensen niet komen.

Mocht het gebeuren dat iemand meer informatie vindt over een vermiste persoon dan kan er contact worden opgenomen met de gegevens die op de poster met de persoon staan vermeld.