Het uitbrengen van Pokemon Go heeft niet alleen een positieve invloed gehad op het gebruik van de smartphones. Pokemon Go is een app dat gratis op de smartphone geïnstalleerd kan worden en na het aanmaken van een account kan er al worden gestart met spelen. Verdiend wordt aan de coins die gebruikers in de game zelf kunnen kopen om extra items aan te schaffen. Echter heeft het uitkomen van Pokemon Go nog veel meer voordelen gehad. Zo heeft Nintendo de verkoop van de 3DS spelcomputer hard zien stijgen.

Het stijgen van de verkopen van de 3DS-spelcomputer

Toen in juli de game Pokemon Go op de markt werd gebracht heeft Nintendo ook de verkoop van de 3DS hard zien stijgen. In juli was de 3DS zelfs de game-hardware die het beste was verkocht in de Verenigde Staten. Een van de oorzaken van deze stijging was het uitkomen van Pokemon Go voor de mobiele telefoon.

Maar hoe kan dit invloed hebben op de 3DS- spelcomputer? Dat valt te verklaren door de hoge verkopen van Pokemon spellen van deze console. Doordat Pokemon plotseling weer helemaal in is, zijn mensen ook erg geïnteresseerd geworden in andere Pokemon spellen. De 3DS-spelcomputer beschikt over diverse Pokemon spellen. Mensen willen massaal weer gebruik gaan maken van deze spellen en kopen hiervoor de 3Ds-spelcomputer.

Pokémon Omega Ruby en Omega Sapphire zijn beide twee spellen van Pokemon die al in 2014 zijn uitgekomen. Toch werd er afgelopen juli 80 procent meer van deze spellen verkocht dan het jaar ervoor. Verwacht zou worden dat dat normaal wel andersom zou zijn, maar door de hoge populariteit voor Pokemon worden deze games ook weer interessant. Datzelfde geldt voor de Pokemon spellen Pokemon X en Pokemon Y. Deze verschenen in 2013 en hier werd het afgelopen jaar zelf 200 procent meer van verkocht dan een jaar eerder.

Nog een reden voor de hoge verkoop van de 3DS verkoop kan komen door het populaire spel Monster Hunter Generations. Ook dit spel is goed in de smaak gevallen en mensen zijn al snel bereid om een 3DS-spelcomputer te kopen om deze games te kunnen spelen.

Andere consoles

De toename van het aantal verkopen van 3DS spelcomputers was erg opmerkelijk. Echter was deze niet de enige die profiteert van het succes van Pokemon Go. Er zijn ook veel andere Pokemon spellen voor andere consoles die in populariteit zijn gestegen het afgelopen jaar.

Wil je Pokemon Go op de PC spelen? Klik dan op de voorgaande link.