Heb je ons laatste artikel gelezen over de vraag of vals spelen met Pokemon Go wel zo slim is? Dan hebben we weer een nieuwe update voor je. Vanaf nu kan het namelijk gaan gebeuren dat je een bericht ontvangt waarbij je account is geblokkeerd. Tijdens het opstarten van de applicatie op je mobiele telefoon kan er een bericht op je scherm komen dat je account is geblokkeerd, omdat er is gespeeld zonder aan de regels van het spel te houden. Maar wees niet bang, want dit wordt alleen gedaan bij spelers die zich niet aan de regels hebben gehouden. Het jij het spel wel op de juiste manier gespeeld zonder vals te spelen? Dan hoef je je nergens druk over te maken.

Wanneer speel ik vals?

Er zijn veel mensen die vals spelen door gebruik te maken van extra apps om de game te manipuleren. Een van de trucjes is bijvoorbeeld door je locatie aan te passen van je GPS in je smartphone. De app denkt hierdoor dat je op een andere plek zit. Zo kun je jouw locatie bijvoorbeeld aanpassen naar Amsterdam of naar een heel ander land, zodat je daar andere Pokemons kunt vangen. Een andere manier is door een applicatie te installeren die automatisch Pokemons voor je gaat vangen.

Het bedrijf Niantic heeft deze manier van spelen niet in eerste instantie zo bedoeld en daarom wil het deze manier van spelen tegengaan. Voor mensen die het spel op de eerlijke manier spelen blijft het spel dan namelijk leuk en legitiem.

Wat te doen als mijn account is geblokkeerd?

Wanneer je er zeker van bent dat je account terecht is geblokkeerd dan ben je al je Pokemon en punten kwijt en kun je je account niet meer gebruiken. Er zal dus opnieuw moeten worden begonnen met een nieuwe account. Wanneer je denkt dat je account onterecht is geblokkeerd dan kun je een formulier invullen. Dit formulier staat ook vermeld in de notificatie die weergegeven wordt met het bericht dat je account is geblokkeerd. Dit formulier kun je vervolgens invullen en opsturen.

Wil je nog veel meer tips over Pokemon Go ontvangen? Hier kun je nog veel tips lezen uit de andere artikelen. Op deze manier wordt jij snel de beste Pokemon trainer uit jouw omgeving!