Pokemon Go is de nieuwe augmented reality game. Doordat deze game in een korte tijd ontzettend populair is geworden is vrijwel iedereen bezig met het spelen van dit spel. Ben jij ook een van deze spelers? Dan ben je bij jou in de vriendengroep vast niet de enige. De kans is groot dat er veel van je vrienden ook bezig zijn met het spelen van deze game. Om je vrienden voor te blijven zijn er verschillende trucjes die je snel verder helpen binnen het spel. Er kan namelijk op verschillende manieren worden vals gespeeld binnen de game. Naarmate het spel verder ontwikkeld komen er steeds meer trucjes. Maar is het wel zo slim om vals te spelen en kom je er daadwerkelijk snel verder mee?

Hoe kan er worden vals gespeeld en wat gebeurt er?

Inmiddels zijn er al diverse trucjes waarmee mensen snel Pokemon kunnen vangen. Een van deze trucjes is het zogeheten gps-spoofen. Met dit trucjes wordt de locatie van je telefoon aangepast. Op deze manier kun jij dus erg handig vanuit je eigen huis door heel Nederland of zelfs in andere landen Pokemon vangen. Dat terwijl andere Pokemon trainers er de hele dag op uit moeten en rond aan het lopen zijn over straat, zit iemand anders vanuit de luie bank veel meer Pokemon te vangen. Op het ene moment kun je een Pokemon in Amsterdam vangen en vervolgens hoef je alleen je locatie van je telefoon te veranderen en kun je zeldzame Pokemon in een ander land aan het vangen zijn.

De maker van de game Pokemon Go is het bedrijf Niantic. Zij hebben inmiddels aangegeven dat zij er voor willen zorgen dat dit niet meer gebeurt. Zij willen er voor zorgen dan Pokemon Go een eerlijke en legitieme game blijft. Het moet voor iedereen leuk blijven om de game te spelen. Wanneer er mensen vals gaan spelen dan is het ook snel afgelopen met het plezier wat mensen in de game houden.

Account wordt verwijderd

Daarom worden er maatregelen genomen om accounts geheel te blokkeren wanneer er wordt vals gespeeld. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe dit probleem gaat worden aangepakt. Echter wordt er van uit gegaan dat het wordt aangepakt wanneer er vreemde gevallen voorkomen in iemands account. Denk aan het vangen van een Pokemon in Amsterdam en vervolgens worden er Pokemon in bijvoorbeeld Duitsland gevangen binnen een zeer korte periode. Bij het verwijderen van een account ben je dus al je gevangen Pokemon en items die je hebt verzameld kwijt.