AdvertentieIk speel het spel nu zelf al twee dagen en ik moet eerlijk zeggen ik ben best verslaafd. Maar omdat er geen tutorial is moet je best veel dingen zelf uitzoeken. Vandaar dit artikel.

Ik zal hier vertellen wat ik op basis van mijn eigen spel heb ontdekt met betrekking tot de battles. Battles kunnen (vooralsnog) alleen tegen Gyms worden gespeeld. Het level van de Gym bepaalt tegen hoeveel pokémon je het op moet nemen. Een Gym van level 3 betekent ook dat de gym bewaakt wordt door drie pokémon en zul je dus drie gevechten moeten doen. Gyms zijn net als Pokestops een ‘real world location’ zoals een standbeeld of een monumentaal gebouw. Gyms zijn wel een stuk zeldzamer dan Pokestops. Gyms worden aangeven door een zwevende markering met ringen. Elke ring staat voor het level van de Gym, zie je dus een marker met daaronder twee ringen dan is het dus een Gym van level 3. Daarnaast heeft de marker een kleur, dit representeert het team (geel, rood of blauw) dat de gym in handen heeft.

Pokémon kunnen worden getraind in een Gym van jouw team om de Prestige en level van een Gym te verhogen. Versla je een Gym van een ander team dan verlaagt dit de prestige van die Gym.

Hoe versla je dan een Gym?

Wanneer je op de Gym klikt kun je rechtsonder op het handschoentje klikken. Dit betekent dat je de Gym uitdaagt. Daarna krijg je de mogelijkheid om 6 pokémon te selecteren om mee te battlen. Hierbij is het natuurlijk belangrijk te kijken naar de typen pokémon van de Gym en daar jouw team op samen te stellen. Je wint een battle door de HP van je tegenstander naar 0 te brengen door aan te vallen. Beide pokémon hebben een HP balk in beeld, jouw eigen pokémon heeft ook een tweede (blauwe) balk. Deze staat voor de stamina van jouw pokémon.

Tijdens de battle zijn er twee type aanvallen (deze zie je ook wanneer je in je inventory op je pokémon klikt). De eerste aanval is een ‘Fast attack’. Deze gebruik je door op de pokémon van de tegenstander te klikken en kosten geen stamina. Dan zijn er nog ‘Charge attacks’. Dit zijn aanvallen die stamina kosten, maar meer schade aanrichten. Charge aanvallen gebruik je door langer te drukken op het scherm. Als laatste is er ook nog een optie om de aanvallen van de tegenstander te ontwijken. Dit noemen ze ‘dodge’. Je ontwijkt de aanval van je tegenstander door je pokémon naar rechts of naar links te swipen, op deze manier ontvangt jouw pokémon geen schade.

Het is belangrijk een mix van Fast en Charge aanvallen te gebruiken. Je kunt je stamina opbouwen door Fast moves te gebruiken daarna de krachtigere Charge aanval te gebruiken. Dit zal in het begin even wennen zijn, maar na een paar keer kom je er vanzelf wel achter.

Gym rewards

Wanneer je alle pokémon van de tegenstander hebt verslagen krijg je Trainer XP en verlaag je dus de Prestige van de Gym. Wanneer een Gym vaak genoeg is verslagen zal de Prestige naar 0 zakken en wordt deze neutraal. Dit is te zien aan de witte kleur. Wanneer de gym neutraal is kunnen jij en je team de gym overnemen. Het is dan aan jullie team om de Gym te behouden. Als beloning hiervoor krijg je dagelijks pokecoins en stardust. De Gym behoudt je makkelijker wanneer er meer en sterkere pokémon (hoge CP en HP) in zitten. Let daar bij wel op dat de maximale CP van je pokémon afhankelijk is van je trainerlevel.