Hey allemaal! Het heeft even geduurd, maar het tweede deel van de Type Matchup is klaar. Inmiddels speelt een groot deel van Nederland al Pokemon GO en dat betekent dat er veel concurrentie is bij de gyms in je buurt. Jij wilt natuurlijk de beste zijn en daar zal dit artikel je enorm bij helpen.

In mijn vorige blog heb ik je kennis laten maken met het fenomeen Type Matchup en hoe dat jou helpt in battles. Bij de infographic die daar bij hoorde lag de focus op aanval. Deze keer gaan we dieper in op de verdediging, zodat je gym zo lang mogelijk van jou blijft.

Gym Battles

In zijn blog legt Dr. Ditto uit hoe gym battles werken. Kort gezegd werkt het als volgt:

  • Vind een gym bij jou in de buurt
  • Klik op het vecht icoontje rechts onderin als je de gym hebt aangetikt (je moet lvl 5 zijn)
  • Kies 6 pokemon om te gebruiken in het gevecht (gebruik deze blog voor de juiste keuze)
  • Vechten! en winnen natuurlijk

Maarrr, als de gym bij jouw team (rood, blauw of geel) hoort dan kun je deze gym versterken met een van jouw pokemons. Hierbij is het dus erg belangrijk dat er een goed evenwicht komt in de verschillende soorten types. Als er bijvoorbeeld een poliwhirl in staat (water) dan is het niet handig om er een staryu bij te zetten. Want als er een trainer met een Bulbasaur (grass) komt heeft hij met 1 pokemon meteen twee pokemons te pakken door middel van een goede type matchup. Wat in dit geval dus slim is, is om naast de poliwhirl een vuur type pokemon te zetten.

Wanneer je op die manier goed kijkt naar de type matchup om te bepalen welke pokemon het best is voor de gym, zul je de gym lang vast houden en kun je dus lang punten binnen halen. Het is heel logisch dat je al deze type matchups niet uit je hoofd kent, dus ik heb opnieuw een infographic gemaakt waarbij nu wordt gekeken vanuit de type verdediging:

Defence Type Matchup - Ommelet

Voorbeeld: Stel dat het type pokemon dat jij wilt verslaan een vuur type pokemon is, dan kun jij het beste kiezen uit de types uit de tweede rij: water, ground en rock. Deze zijn namelijk super effectief op vuur.

Laatste tip tot slot

Stel dat jij een gym over gaat nemen en je wilt een zo’n goed mogelijke verdediging hebben. Welke types zijn dan het best?

Hiervoor zijn twee antwoorden, een kort en een lang antwoord. Het korte antwoord is heel simpel, kijk naar de pokemon die vaak voorkomen in je omgeving. Dit zijn vaak pidgeys (flying), ratata’s (normal) en weedles/caterpies(bug/poison). Houd ook rekening met het feit dat iedereen op dit moment een (niet zo heel sterke) starter heeft met het type vuur/gras/water. Op basis van de infographic kom je uit op rock als de meest effectieve verdediging in het beginstadium van het spel. Zowel flying, normal als fire (3 vd 5) zijn not very effective tegen rock. Maar pas op, water en grass zijn super effective, woon je dicht bij water of bos dan zijn deze types makkelijk te vangen door je mede trainers en zul je dus een ander type pokemon beter kunnen neerzetten. Nogmaals kijk naar de pokemon die vaak voorkomen in je omgeving!

Tot zover deel 2 over de type matchups. Na het lezen van deze blog weet je meer over hoe je een goede verdediging kunt opzetten in een gym. In de volgende blog ga ik dieper in op beide infographics en onderzoek ik welke types en combinaties theoretisch gezien het sterkst zijn en of deze types matchen met bestaande pokemons.

Ommelet


Hey jij daar! Thanks voor het lezen van mijn blog, ik ben Ommelet, een 21 jarige pokemon liefhebber met enorm veel passie voor battles. Het vinden van de juiste strategie is iets waar ik in mijn jeugd veel tijd aan heb besteed en waar ik nog steeds goed mee uit te voeten kom. Via mijn blogs hoop ik jou als lezer te informeren over mogelijke strategieën zodat ook jij straks geweldige battles kan hebben.

Ik ben benieuwd naar wat JIJ graag te weten wilt komen! Dus zit je iets dwars laat het me weten in de comments, ik help je graag.