Vanila heeft vanochtend een hele leuke blog online gezet over waarin algemeen wordt beschreven wat je kunt doen in Pokémon Go. In dit artikel wil ik graag dieper ingaan op het levelsysteem van Pokémon Go. Want het is allemaal leuk en aardig dat je XP kunt verdienen en dat je hierdoor levels stijgt, maar hoe doe je dit nu precies en wat heb je er aan?

XP Verdienen

Je krijgt XP voor bijna alles wat je doet, voor het 1 wat meer dan het ander. Hieronder zie je een tabelletje met de hoeveelheden XP die je krijgt voor bepaalde acties:

Pokemon Go XP

De meeste spreken voor zich, maar mogelijk zullen de termen Nice throw, Great throw, Excellent throw en Curveball je niet bekend voorkomen. Ik zal in een ander artikel hier verder op ingaan, dit heeft namelijk te maken met het vangen van pokémon, maar ik zal het toch even kort toelichten.

Wanneer je een pokémon aan het vangen bent zie je terwijl je de pokébal vasthoud een witte cirkel, en een cirkel die steeds van groot naar klein pulseert. Als je je bal gooit binnen de witte cirkel dan is er een kans dat de pokémon gevangen wordt. Gooi je je bal in de gekleurde cirkel, dan hangt het af van de grootte van de cirkel wat voor bonus je krijgt. Als de cirkel nog erg groot is krijg je een nice throw, als hij al een stuk kleiner is krijg je een great throw, en als hij heel klein is en je krijgt toch nog je pokébal in die cirkel krijg je een excellent throw. De curveball bonus krijg je als je eerst heel hard je pokébal draait door er rondjes met je vinger om heen te cirkelen en vervolgens de bal raak gooit op de pokémon.

In mijn volgende artikel zal ik dit beter uitleggen door middel van plaatjes.

 

Levels

Allemaal leuk en aardig die XP, maar wat heb ik hier nu aan?

Er zijn meerdere redenen om te levelen, maar één van de grootste redenen is toch wel de beloning die je er voor krijgt. Op level 5 mag je een team kiezen en deel gaan nemen aan gym gevechten. Op level 6 krijg je een gratis premium egg incubator zodat je twee eieren tegelijkertijd kunt uitbroeden. Het schijnt dat je op hogere levels ook betere pokéballs krijgt zoals great, ultra en zelfs masterballs! (Ik ben zelf nog niet op dit level dus ik heb dit niet kunnen ervaren nog).

Level up!

Wat ook erg belangrijk is te noemen is dat hoe hoger je level is, hoe makkelijker je pokémons kunt vangen. Het is mogelijk dat je al een keer in het wild een pokémon tegen bent gekomen met een CP niveau van ‘???’. Dit betekend dat jou trainer level nog te laag is om deze pokémon te vangen, en zonder masterball dit vrijwel onmogelijk is.

Tot slot

Ik heb voor dit artikel veel gebruik gemaakt van deze bron. Hij is in het Engels, maar als je echt nog wilt verdiepen in het behalen van XP en zo snel mogelijk levels omhoog wilt gaan raad ik je aan daar eens naar toe te gaan. Ik hoop dat ik jullie met dit korte verhaal heb kunnen helpen. Feedback is altijd welkom!

Veel plezier en misschien tot snel in de wereld van pokémon!

Argonaut.