Hallo allemaal,

Ik heb een paar tips voor jullie die ik nog niet zag staan hier.

De eerste heeft betrekking op het gooien van pokeballs. Velen van jullie zullen gewoon de pokeball swipen zodat hij de wilde pokemon raakt. Dit werkt tot level 6 a 7 prima, maar zodra er 100+ cp pokemon of evoluties in het spel komen zullen ze vaak onder je neus vandaan schieten.

In plaats van onmiddellijk te swipen kun je de pokeball ingedrukt houden. Hierdoor zie je een witte cirkel om de wilde pokemon verschijnen en een gekleurde cirkel die van grootte verandert. De kleur van de cirkel geeft aan hoe lastig de pokemon te vangen is. Dit varieert in een soepel gradient van groen naar rood. Hoe groener, hoe makkelijker en hoe roder, hoe moeilijker.

Je hebt vast ook weleens gezien dat er de melding “Nice!” of “Great!” kwam te staan wanneer je een pokemon ving. Dit is waar de twee cirkels van pas komen. De gekleurde cirkel begint even groot als de witte cirkel en wordt steeds kleiner, totdat hij op zijn kleinst is. Hierna verspringt hij weer naar dezelfde grootte van de witte cirkel en zo blijft het door gaan. Bij het gooien van de pokeball kun je de vangkans vergroten door ofwel de witte cirkel te “matchen” met de gekleurde cirkel ofwel door de cirkel zo klein mogelijk te houden.

Je kunt extra xp verdienen door de pokeball op bepaalde momenten of manieren te gooien:

“Nice!” – 10xp – Gooi de pokeball wanneer de gekleurde cirkel en de witte cirkel zeer dicht bij elkaar zijn.

“Great!” – 50xp – Gooi de pokeball wanneer de gekleurde cirkel half zo groot is als de witte cirkel.

“Excellent!” – 100xp – Gooi de pokeball wanneer de cirkel op zijn allerkleinst is en dus nog net niet verspringt.

“Curveball” – 5xp – Geef de pokeball een draai voordat je hem gooit om een curveball te gooien, dit vergroot de vangkans en geeft xp!

Wanneer je raspberries krijgt kun je de pokeball inhouden om te kijken hoe moeilijk de pokemon te vangen is. Is het een donker oranje of zelfs rode pokemon dan is het verstandig op de pokebag te drukken en een raspberry te gooien. Dit zorgt ervoor dat de pokemon makkelijker te vangen is met de eerstvolgende pokeball.

 

Tweede tip: pokestops

De pokestops die in het spel zitten hebben een aparte concentratie. Sommige plekken hebben er zes naast elkaar en soms is er in de hele wijk geen pokestop te bekennen, ook al staan er drie monumenten waar je ze wel zou verwachten. Om erachter te komen waar bij jou in de buurt een grote concentratie pokestops zit is er een wereldkaart met daarop alle stops te vinden.

Het nadeel is dat hij eigenlijk niet voor Pokemon: Go! is maar voor Ingress, het vorige augmented reality spel van Niantic. Dit spel heeft zogenaamde portals op de wereldkaart staan en laat Pokemon Go nou precies al deze portals hebben overgenomen en daar pokestops/gyms van hebben gemaakt. Kort gezegd: ze hebben het zichzelf makkelijk gemaakt.

Je kunt deze kaart vinden op de site van Ingress onder het kopje Intel. Nadeel is wel dat je de app uit de playstore moet downloaden en een account moet aanmaken/verifieren voordat je toegang hebt tot de wereldkaart. Het kostte mij vijf minuten om de app te installeren, openen en een account aan te maken. Daarna heb ik een app gedownload die Ingress Intel heet. Je logt in met je Ingress account en de app werkt als google maps, maar legt alle portals (en dus pokestops) over de kaart heen. Hiermee kun je precies zien waar alle pokestops/gyms bij jou in de buurt zijn. Veel plezier!

 

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad. Laat het in de reacties weten als je ook een leuke/handige tip hebt of als je iets aan mijn tips hebt gehad. Groeten!