Hallo allemaal,
Ik ben Suvarius en net als velen van jullie onlangs begonnen met Pokemon Go.
Enkele weken geleden ben ik toevalligerwijs begonnen met Ingress, het spel wat in vele opzichten de basis heeft gelegd voor Pokemon Go.

Toen ik begon met Pokemon is mij meteen opgevallen dat alle gyms en pokestops, direct zijn overgenomen uit de database van Ingress.
De namen en foto’s van deze punten zijn exact hetzelfde als die van de (user submitted) portals uit Ingress.
Aaaanyway, bij Ingress heb je een online kaart tot je beschikking, te vinden op : www.ingress.com/intel , om hier toegang tot te krijgen zul je eerst een Ingress account moeten aanmaken waarna je ten aller tijden bij deze map kunt komen.

Als je eenmaal bij de map bent aangekomen, zie je rechtsbovenin een zoekbalk, waar je je gewenste locatie om punten te zoeken in kunt voeren (bijv. Rotterdam), waarna je ingezoomd wordt tot die exact locatie en alle ‘portals’ ziet weergegeven. Deze portals kun je herkennen aan een octagon met een groene, blauwe of witte kleur. Welke kleur of hoeveel pootjes deze portal heeft is niet relevant.

Dit geeft je een goede indicatie waar de meeste pokestops en gyms te vinden zijn in jouw buurt, waardoor je in een korte tijd zoveel mogelijk pokestops kunt bezoeken en dus veel items kunt oppakken.

Deze methode via de online map werkt alleen vanaf de computer dus daar heb je niet zoveel aan in het veld…. Of toch wel?
Er is namelijk een app waardoor je deze map ook op je smartphone kunt laden, IITC genaamd. Deze app is gemaakt door de mensen bij jonatkins en is de vinden op http://iitc.jonatkins.com/

Tot zo ver deze tip, in de volgende tip zal ik toelichten hoe je makkelijk contact kunt houden met je team…en tegenstanders voor zover je dat zou willen 😉