tientipstrickspokemongo3

In deze derde editie van mijn Tien Tips & Tricks voor Pokémon GO-serie, zullen nog meer tips & tricks beschreven worden die ik tijdens het spelen geleerd en ervaren heb. Hopelijk ken je er een paar niet en zul je er wat aan hebben. Veel plezier met de derde editie van Tien Tips & Tricks voor Pokémon GO! Als je de tweede editie nog niet heb gelezen, dan kan je hem hier lezen: Tien Tips & Tricks voor Pokémon GO #2.

#1 Plan een reis naar een stad, mits je niet in een stad woont

pokemonjourneyAls je niet een stad woont, zul je het waarschijnlijk al gemerkt hebben. In dorpen en gebieden buiten de grotere steden zijn minder PokéStops, gyms en Pokémon. Ik heb bijvoorbeeld in mijn dorp, maar vijf Pokéstops en twee gyms. Dit is nog relatief veel vergeleken met andere plekken buiten de grotere steden. Ik ben dus naar een nabijgelegen stad afgereisd en wat ik daar zag, heeft het innerlijke kind in mij doen opwaaien. Waar ik ook keek er waren daar overal om mij heen PokéStops en gyms. Ik had in mijn dorp altijd last van te weinig PokéBalls, maar sinds mijn reis naar de nabijgelegen stad, heb ik hier geen last meer van!

 

#2 Gebruik de Ingress-map met tip één

Na tip één heb jij misschien wel zin om een reis te plannen naar een nabijgelegen stad, maar weet je niet of daar ook meerdere PokéStops en gyms zijn. De makers van dit spel zijn ook de makers van Ingress, op deze website https://www.ingress.com/intel is een kaart te zien van het spel Ingress. Op deze kaart kun je kijken of in de stad waar je heen wil, portals zijn. In Pokémon GO zullen deze portals dan een Pokéstop of gym zijn.

#3 Gebruik geen stardust op Pokémon met lage CP

Het gebruik van startdust op je Pokémon met lage CP gaat je veel stardust kosten. Als snel zul je Pokémon gaan vangen met hogere CP. Helaas zullen dan ook je Pokémon met lagere CP minder belangrijk worden. Je hebt bijvoorbeeld in het begin Charmander gekozen, maar deze begint met een CP van tien. Je doel hierbij was waarschijnlijk om een Charizard te krijgen. Om deze Charizard te krijgen moet je meer candy van Charmander krijgen. Dit lukt alleen door Charmander te vangen of uit een Egg te krijgen. Hierdoor zul je waarschijnlijk al een Charmander krijgen met een hogere CP. Gebruik dus alleen je stardust op Pokémon met een hogere CP, zodat je niet je zuurverdiende stardust uitgeeft aan een Pokémon die je later niet meer zal gebruiken.

#4 Bij plekken waar veel mobielgebruik is zullen meer Pokémon zijn

Je maakt bijvoorbeeld een reis met de auto, waarbij je tussendoor stopt bij tankstations en toiletten. Hier zullen waarschijnlijk meer Pokémon tevoorschijn komen, omdat op deze plekken hoogstwaarschijnlijk meer mobielgebruik is dan op andere plekken.[1] Als je dan toch even een stop maakt, kijk dan als je tijd hebt even of er een Pokémon in de buurt is die jij graag wil!

#5 Blijf in beweging als je een Incense gebruikt

Een gebruiker op Reddit heeft een bestand van Pokémon GO ontcijferd, waarin verschillende dingen van de game vastgelegd worden. Onder andere stond hier informatie over de Incense. Er staat dat een Incense elke vijf minuten een Pokémon tevoorschijn laat komen als je stilstaat. Wanneer je in beweging blijft zal een Incense om de minuut een Pokémon tevoorschijn laten komen, mits je minimaal tweehonderd meter hebt bewogen. [2][3]

#6 Gebruik de Pokémon GO Evolution Calculator

Er bestaat een website waar je ongeveer kan uitrekenen wat de CP van je Pokémon zal zijn nadat je Pokémon is geëvolueerd. De website in kwestie is http://pogotoolkit.com/.[4] Deze tool is zeer handig om voor jezelf te kijken of het wel rendabel is om je Pokémon al te evolueren. De tool is natuurlijk niet honderd procent correct, maar het geeft wel een aardige indicatie van wat je kan verwachten.

#7 Ontwijken tijdens een gym gevecht

Er is een truc om aanvallen van tegenstanders makkelijker te ontwijken. Als je deze truc nog niet weet, zal je hoogstwaarschijnlijk willekeurig ontwijken of kijken wanneer je tegenstander aanvalt. Wat je beter kan doen is kijken wanneer de randen van je scherm een gele gloed krijgen. Deze gloed geeft de indicatie dat de tegenstander je gaat aanvallen. Wanneer je deze gele gloed ziet is het dus een goed moment om te ontwijken.

#8 Google Maps-gebied downloaden voor offline gebruik helpt niet

Je bent waarschijnlijk op het internet een tip tegengekomen die zegt dat het downloaden van een gebied in Google Maps je batterijverbruik zal minderen. Dit is helaas niet waar en als je denkt dat het werkt is het waarschijnlijk een placebo. Een Google-ontwikkelaar heeft via Twitter ook nog eens gemeld dat het downloaden van een gebied niet zal werken samen met Pokémon GO.[5] Als je dus een gebied via Google Maps puur hebt gedownload voor gebruik met Pokémon GO, is het aan te raden om het gedownloade gebied te verwijderen om ruimte op je telefoon te besparen.

#9 Je hoeft niet alle items aan te drukken bij een PokéStop

Als je bij een PokéStop de schijf draait zullen er items tevoorschijn komen. Het is niet nodig om elke item individueel aan te klikken, je kan ook gewoon meteen de PokéStop verlaten. Je zult dan rechtsboven van je scherm gewoon alle items toegevoegd zien worden. Dit is bijvoorbeeld zeer handig als je in het openbaar vervoer reist en je meerdere PokéStops tegelijk tegenkomt.

#10 Druk op de balk bovenin bij een PokéStopironduckpokéstop

Je bent waarschijnlijk druk bezig met Pokémon GO spelen en je wil even snel wat items scoren bij een PokéStop. Vaak zijn PokéStops bezienswaardigheden of monumenten, waarvan je weer iets kan leren van het gebied. Als je bij een PokéStop-scherm bent heb je bovenin een balk met de naam van de PokéStop. Wanneer je op deze balk drukt zal je een grotere foto zien en misschien wat meer informatie over de huidige PokéStop. Hierdoor leer je wat meer over het gebied waar je je in bevind. Deze tip is waarschijnlijk niet voor iedereen weggelegd, maar deze tip heeft mij geholpen om meer te weten te komen over dingen waar ik anders nooit bij stilgestaan was. Alhoewel sommige PokéStops nou niet echt leerzaam zijn voor je zoals te zien in de screenshot…[6]

 

Bronnen: