tientipstrickspokemongo1In deze eerste editie van mijn Tien Tips & Tricks voor Pokémon GO-serie, zullen tips & tricks beschreven worden die ik tijdens het spelen geleerd en ervaren heb. Hopelijk ken je er een paar niet en zul je er wat aan hebben. Veel plezier met de eerste editie van Tien Tips & Tricks voor Pokémon GO!

#1 Battery Saver in het menu aanzetten

Als je deze optie in het menu aanzet, zal het scherm zwart worden als de telefoon naar beneden wijst. Je kan dan terwijl je loopt je telefoon in de hand houden en naar beneden laten wijzen om wat batterij te besparen. De game zal je nog steeds notificaties geven als er een Pokémon opduikt door te trillen met geluid.

#2 Curv ballAFB1

Tijdens het vangen van een Pokémon kan je een Poké Ball een curve meegeven. Dit doe je door de bal eerst in rondjes te draaien, je zal dan een soort effect zien op de Poké Ball. Als je de bal dan gooit zal die met een effect gegooid worden. Het ligt eraan naar welke kant je de bal hebt laten draaien naar welke richting de de bal zal gaan met een curve. Als je dus bijvoorbeeld de bal in rondjes naar links draait, moet je de bal iets meer naar rechts gooien om de Pokémon goed te raken. Als je de curv succesvol doet zal je tien XP extra krijgen. Het effect van de Poké Ball wanneer je hem rond draait is te zien in de afbeelding met Pidgey.

#3 Timing van het vangen van een Pokémon

Als je een Pokémon aan het vangen bent, dan zie je een cirkel met een cirkel erin die continue van groot naar klein gaat. Probeer dan de bal binnen de gekleurde cirkel te gooien, je krijgt dan een betere worp. Dit krijg je dan bijvoorbeeld te zien als de bal de Pokémon raakt door een tekstje zoals, nice. Hiervoor krijg je tien XP extra.

#4 Gym versterken

Als jouw team al een gym in handen heeft, kan je deze nog versterken door er extra Pokémon bij te zetten. Als je er geen extra Pokémon bij kan zetten en je hebt nog niet een Pokémon van jouw erin zitten, dan zal je de gym eerst moeten trainen. Door de gym te trainen zal het prestige level verhogen, het level van de gym staat gelijk aan het aantal Pokémon dat in de gym kan. Als je dus even de tijd hebt probeer de gym te versterken met een van je Pokémon, of ga samen met andere leden van jouw team op pad om gyms over te nemen of te versterken!

#5 Nearby-scherm

In het nearby-scherm zie je Pokémon die in de buurt zijn. Als je een Pokémon al gevangen hebt kan je de volledige Pokémon zien, anders zie je alleen het omhulsel van de Pokémon met een grijze opvulling. In dit scherm betekent de eerste Pokémon linksboven dat deze het dichts in de buurt is, de opvolgende Pokémon zal dus weer ietsjes verder zijn. Deze volgorde begint linksboven en gaat verder naar rechtsonder. De voetjes onder de Pokémon geven een indicatie hoe ver weg of dichtbij de Pokémon is; geen voetjes betekent maximaal vijftig meter, één voetje betekent 51 tot honderd meter, twee voetjes betekent 101 tot 150 meter en drie voetjes betekent 151 meter of meer. [1]

#6 Wat te doen met dubbel gevangen Pokémon

Als je een Pokémon ziet die je al hebt of je hebt de Pokémon al gevangen. Dan kan je deze naar sturen naar professor Willow. Dit kun je doen door in het info scherm van de Pokémon op de “transfer”-knop te drukken. Je zal dan één candy krijgen van de candy-soort van de Pokémon.

#7 PokéCoins krijgen zonder echt geld te gebruiken

Je kan PokéCoins verdienen zonder echt geld te gebruiken. Je zult hiervoor over minimaal één gym moeten beschikken. Je kan dan in de shop in Pokémon GO PokéCoins claimen, door rechtsboven op het knopje met het schild te drukken. Je kan maximaal 100 PokéCoins verdienen per 21 uur en je krijgt 10 PokéCoins per gym.

#8 Kleur van de ring bij het vangen van een Pokémon

De kleur van de ring bepaalt de moeilijkheidsgraad van de Pokémon. Er zijn drie kleuren; groen, oranje en rood. Bij een oranje of rode cirkel zal je eerst even moeten wachten totdat de Pokémon rustig is, om het makkelijker te maken. Het gebruik van Great of Master Pokéballs zorgt ervoor dat het vangen nog makkelijker gaat bij deze moeilijkere Pokémon. Je kan ook Berries gebruiken die je in de game krijgt, je kan deze een wilde Pokémon laten eten om je kans ook groter te maken om de Pokémon te vangen.

#9 Naam geven aan een Pokémon

Ook in deze Pokémon-game kan je je Pokémon een naam geven. Dit doe je door naar het info scherm van een Pokémon te gaan en op het potloodje rechts van de Pokémon-naam te drukken.

#10 Grassprieten die opwaaien

In Pokémon GO zie je nu en dan op de kaart grassprieten of blaadjes opwaaien, dit betekent dat er in deze regio Pokémon zijn. Het betekent niet dat er altijd meteen een Pokémon te voorschijn zal komen, het kan ook zo zijn dat je even in deze regio moet blijven en rondlopen. Grassprieten zijn niet de enige plekken waar Pokémon zijn, maar de kans is wel groter dat je hier Pokémon tegen komt. Als je items zoals een Incense gebruikt zullen Pokémon naar je toe komen en maakt het eigenlijk niet uit waar je loopt.

Bronnen: