Stardust Po-Go

In deze blog zal ik het gaan hebben over het evolutiesysteem het trainen van je pokémon en hoe deze game het level systeem van je pokémon zal gaan hanteren.

Candy in Pokémon go

Elke pokémon heeft zijn eigen soort als een soort familie, een Pidgey zal nooit evolueren in een Zapdos en een Bulbasaur zal nooit een Electabuzz worden. Evoluties in deze game zullen plaats vinden door pokécandy te verzamelen, voor elke Pidgey, Pidgeotto of Pidgeot die je in de game zult vangen zal je van deze pokémon 1 Pidgey  candy, deze candy kan je gebruiken voor het evolueren van jou Pidgey in een Pidgeotto. Dit geld dus voor alle verschillende pokémon, Candy’s zijn alleen binnen dezelfde soort te gebruiken. Je kan een pokémon die je al hebt en waarvan jij een betere variant hebt (gebaseerd op Cp, Hp of andere aanvallen) ook terugsturen naar de professor zo kan je een extra candy krijgen. Eigenlijk kan je dus twee candy per gevangen pokémon verdienen. Als je een pokémon naar de professor wilt sturen krijg je een pop-up scherm te zien dat het niet mogelijk is om je pokémon terug te halen nadat je deze naar de professor hebt gestuurd. Goed oppassen wie je weg doet en wie er bij je blijft dus.

Elke pokéfamilie met 2 evolutie stadia kost 50 candy om te evolueren en elke pokéfamilie met 3 evolutiestadia kost het naar de tweede evolutie 25 candy en naar de derde 50 candy. Nu lijkt het natuurlijk makkelijker om de game te spelen en net zo lang te wachten tot je een tweede of derde evolutie in het wild tegenkomt en deze vangt, zo dat scheelt een hoop werk en pokéballs. Daar hebben de makers van deze game heel goed op ingespeeld. De pokémon die je in het wild tegen zal komen hebben een bepaald aantal CombatPoints ofwel CP, dat hangt een beetje af van je geluk en heel veel van je trainer level. Een pokémon die jij gevangen hebt en hebt laten evolueren door middel van candy’s zal vele malen sterker zijn dan een andere die je in het wild bent tegengekomen. Daarnaast is natuurlijk de rode draad in de game dat je eropuit gaat je buurt ontdekt en veel heel veel pokémon vangt het is dus ook de bedoeling dat je heel veel van dezelfde soort pokémon gaat vangen om evoluties te creëren.

Stardust in Pokémon go

Er is nog een reden om alle pokémon die je tegenkomt te vangen voor elke vangst krijg je namelijk 50 stardust. Stardust is universeel en kan op elke pokémon gebruikt worden om zijn of haar Combatpoints (CP) te verhogen en je pokémon sterker te maken. Alle stardust die je vind gaat in een grote pot en telt bij elkaar op. een basis pokémon upgraden kost de eerste keer 200 stardust, daarna gaat de hoeveelheid van gebruik op dezelfde pokémon snel omhoog. Hoe snel deze stijgende lijn is durf ik nu nog niet te zeggen maar er zijn youtube filmpjes waar sommige pokémon al meer dan 2000 stardust nodig hebben om een upgrade te krijgen. Stardust is niet het enige wat je nodig hebt om een pokémon sterker te maken twee candy per keer upgraden is ook een vereiste. Ook is het zo dat een geëvolueerde variant meer stardust nodig heeft dan een eerste evolutie van een pokémon. Het is dus aan jou om te bepalen of je meteen wilt evolueren of dat je liever de CP van je pokémon verhoogt.

Combatpoints ofwel CP

Elke pokémon die je tegenkomt heeft een eigen CP waarde deze is erg uitlopend van 30 of 40 tot ver over de 5000, dit bepaald hoe sterk jou pokémon is. Veel van de pokémon die je tegenkomt kan je de CP meteen van zien dit staat afgebeeld naast de naam van sommige staan er alleen drie vraagtekens ??? dit betekend dat je een pokémon bent tegengekomen die een hogere CP waarde heeft dan de gemiddelde en dus waardevoller is maar ook moeilijker te vangen zal zijn. (update: er zijn foto’s opgedoken uit Hong-Kong waarbij de CP van een pokémon helemaal niet meer te zien is, of dit aanduid dat je deze helemaal niet meer zal zien of dat de persoon van Nintendo die dit daar test toevallig twee sterkere en moeilijkere te vangen pokémon tegen kwam is niet duidelijk, wel is duidelijk dat de interface een update heeft gehad en er nu nog mooier en soepeler uit ziet)New Footage

De CP waarde van je pokémon is eigenlijk hetzelfde principe als de pokémon levels uit de handheld games, deze is grotendeels bepalend voor de uitkomst van jou gevechten. Uiteraard is het type van jou pokémon en je tegenstanders pokémon ook van belang. Hier had Ommelet al een mooi Artikel over geschreven, en beter dan zijn battle chart kan ik het jullie niet uitleggen. De enige tip die ik nog heb is zorg tijdens een gevecht dat je cross type pokémon gebruikt, gebruikt te tegenstander vuur gebruik jij water enzovoort.

 

Heel veel meer valt er over dit onderwerp niet te zeggen, jullie moeten voor jezelf bepalen of je het waard vind om je stardust meteen uit te geven aan je eerste pokémon die je vangt of dat je spaart zodat je een pokémon met een al hoger CP gaat trainen. Alle tips die jullie van mij krijgen is om ze snel mogelijk te levelen en beter in de game te worden, past dit niet bij jou speelstijl of doe je het liever rustig aan? sla mijn advies gerust in de wind.

 

Shoutouts gaan deze keer naar : Ommelet voor zijn geweldige bijdrage aan een overzichtelijk combatschema en natuurlijk naar TheSilphRoad de bron van al mijn Po-Go kennis.

 

~DragonTamer