Mijn doel vandaag was om minimaal level 10 te worden om jullie iets te kunnen vertellen wat je krijgt per level. Helaas stopte de server er na en tijdje weer mee en ben ik helaas maar tot level 9 gekomen. Toch valt er nog genoeg te vertellen over het spel.

Level 5
In level 5 is het eindelijk mogelijk om een team te kiezen en gyms te bevechten en trainen. Dr. Ditto heeft in zijn blog uitgelegd hoe gyms werken. Ik heb hier nog een kleine aanvulling daaraan:
– Je kan maar 1 pokémon in jouw gym hebben, zolang je deze pokémon er in zit kun je er niks mee doen. Je krijgt je pokémon weer terug als de gym verslagen wordt.
– Per pokémon in de gym komt er 2000 punten erbij. Om naar level 2 te gaan zijn 2000 punten nodig, voor level 3 4000 punten, voor level 4 8000 punten en zo verder. Het level geeft aan hoeveel pokémon er in kunnen.
– Door de gym te trainen krijgt de gym meer punten. Hierdoor kun je de gym naar een hoger level brengen zodat er nog een pokémon bij kan.
– Per aanval gaan er ongeveer 2000 punten van af, omdat je telkens 1 pokémon er uit trapt. Je moet hogere levels gyms dus vaker aanvallen.

Level 6
In level 6 krijg je er een extra incubator die nodig is voor het laten uitkomen van eieren. Argenaut schrijft in zijn blog meer over het vinden en uit laten komen van eieren. De incubator die je krijgt is helaas maar te gebruiken voor 3 eieren.

Level 7
In level 7 krijg je geen extra dingen. Wel krijg je zoals gewoonlijk bij elk level overgaan een paar items zoals pokéballs, potions of andere items. Ook ben ik er achter gekomen dat de maximale combat power van jouw pokémon omhoog gaat. Zo was eerst de maximale combat power van mijn pokémon 498 en toen ik naar level 9 ging kon ik hem nog sterker maken. Ook kom je sterkere en moeilijker te vinden pokémon tegen.

Level 8
In level 8 kun je een nieuw item gebruiken, namelijk berry’s. De eerste berry’s die je krijgt zijn razz berry’s, dus ik denk dat je bij hogere levels ook nog andere soorten berry’s gaat krijgen. De razz berry’s kun je gebruiken bij het vangen om het vangen van een pokémon makkelijker te maken. Je moet nog steeds goed gooien, maar hij zal minder snel uit de pokéball gaan.

Level 9
Ook in level 9 krijg je helaas niks nieuws. Ik gok dat je in level 10 weer een leuk iets krijgt, maar zo ver ben ik nog net niet.

Het is dus verstandig om je ook goed te richten op het behalen van xp om jezelf te levelen. Meer spel vooruitgang zal morgen volgen.
~Vanila