Ken je de enorm populaire rage van vroeger nog waarbij we Pokemon kaarten met elkaar konden ruilen? Wanneer we naar school gingen dan konden we voor schooltijd, na schooltijd of in de pauzes uren bezig zijn met het onderhandelen over het ruilen van Pokemon kaarten. Het lijkt erop dat we dit idee van het ruilen van Pokemon weer terug zullen krijgen alleen dan in het augmented reality spel Pokemon GO. Er zijn namelijk stukjes code in de game gevonden die er op wijzen dat Niantic druk bezig is met het maken van een ruilsysteem. Naast dat je Pokemon op straat kunt vangen kun je op deze manier ook Pokemon met elkaar gaan ruilen.

Een ruilsysteem in Pokemon GO

Een gebruiker van Reddit is in de codes van de game gaan snuffelen en kwam enkele opvallende stukken in de code tegen. Deze gebruiker kwam een aantal stukjes over incense en legendarische Pokemon tegen. Het meest opvallende wat hij echter tegenkwam waren de entries die er sterk op doen lijken dat Niantic werkt aan een ruilsysteem voor Pokemon. De gebruiker die in de code zat te snuffelen kwam namelijk entries tegen, zoals ‘trade_offer’, ‘trade_response’ of ‘trade_result’. Deze codes doen er sterk op lijken dat Niantic een ruilsysteem binnen de game aan het bouwen is.

Het is nog niet bekend wanneer er een nieuwe grote update zal komen. Een nieuwe update kan beschikken over de mogelijkheid om Pokemon met elkaar te ruilen. Ook is het niet 100 procent zeker dat dit systeem tijdens de volgende update beschikbaar zal komen, maar er zijn wel verschillende duidelijke aanwijzingen. De app van Pokemon GO zelf is gratis te downloaden en je hoeft alleen een account aan te maken om het direct te spelen. Door middel van Pokécoins kun je door te betalen sneller verder komen in het spel.

Pokemon van elkaar winnen

Naast het ruilen van elkaars Pokemon speelt er nog een belangrijke kwestie een rol. Veel mensen stellen namelijk de vraag of het mogelijk zal worden dat spelers tegen elkaar kunnen vechten en dat de winnaar Pokemon van de verliezer krijgt. Hier zijn nog geen stukjes code voor gevonden, maar de kans bestaat dat dit in de toekomst ook mogelijk zal worden tijdens het spelen van Pokemon.

Meer informatie lezen? Lees ook ons artikel over de verbannen Pokemon accounts die vanaf nu weer terug kunnen keren.