Pokemon GO staat bekend als het augmented reality spel van dit moment waarbij de spelers in het echt op zoek gaan naar Pokemon. Tijdens het vinden van Pokemon kunnen deze wezentjes worden gevangen en vervolgens worden getraind.

Toch is het voor veel ouders een spannend idee dat kinderen de telefoon achtervolgen en naar een bestemming gaan waar de telefoon aangeeft. Zo is er al meerder malen bekend geworden dat er een lijk werd gevonden door spelers van het spel Pokemon GO. Tijdens het volgen van de telefoon komen mensen al snel op plekken terecht waar ze normaal gesproken niet snel zouden komen. In Amstelveen heeft zicht een ander probleem voorgedaan. Hier sloeg een potloodventer toe bij een populaire Pokemon GO hotspot.

Over het incident

Het incident vond plaats op 22 augustus in de middag. Hierbij sloeg een potloodventer toe. Bij het bruggetje dat naar de Kalfjeslaan loopt werd de potloodventer gespot. Deze plek is erg bekend onder Pokemon GO trainers binnen het spel. Het is niet zeker of de potloodventer bewust deze plek uit heeft gekozen en op de hoogte was van de bekende Pokemon Go locatie of dat het toeval was. Het is namelijk niet moeilijk om bekende Pokemon GO locaties te vinden om een dergelijk incident plaats te laten vinden.

De potloodventer is een blanke man die een Oost-Europees uiterlijk heeft. De leeftijd van de man wordt geschat op 35 jaar. Hij droeg een zwarte joggingbroek en daar bovenop een wit overhemd. Verder heeft de man donker haar en een snor.

Dit gebied van Uilenstede is een beruchte plek volgens de politie. Vorig jaar werd hier al een 32 jarige potloodventer gespot die zich in de bosjes rond het station verscholen hield. Aan studenten liet hij zijn zaakje zien en hij bevredigde zichzelf voor de ogen van vrouwen.

Ook in de liften hield een potloodventer zich schuil. Een vrouw heeft destijds een foto weten te schieten van de man. Kortom, met het spelen van Pokemon GO blijft het toch altijd oppassen met wie je tegenkomt!

Meer nieuws lezen over Pokemon GO? Bekijk een van onze artikelen hieronder.