Je hoort een hele hoop over wat fout gaat met Pokémon Go. Mensen die op ongepaste locaties terecht komen omdat ze daar een Pokémon zoeken of wandelaars en fietsers die niet goed uitkijken in het verkeer. Maar er zijn zeker ook onverwachte positieve aspecten bij het spelen van Pokémon Go.

  1. Je moet naar buiten. Als je binnen wil blijven zitten om een spel te spelen kun je beter een ander spel kiezen, want met veel geluk spawnen er af en toe Pokémon in je huiskamer, maar voor Pokéstops en Gyms zul je toch echt verder van huis moeten. En daarnaast moet je een bepaalde afstand afleggen om je eieren uit te laten komen (zoals jullie weten is dat 2, 5 of 10 kilometer).
  2. Je raakt beter in conditie. Dit is natuurlijk een gevolg van bovenstaand punt. Als jij al je eieren wilt laten uitkomen kost je dat zeker meerdere uren. En al deze uren moet je lekker lopen of langzaam fietsen, goed voor je conditie dus!
  3. Je maakt nieuwe vrienden. Pokémon Go wordt gespeeld door een grote verscheidenheid aan mensen. Jong, oud, meisje, jongen, man vrouw… Je komt ze allemaal tegen. Alles wat je hoeft te doen is op een goed moment bij een centraal gelegen Pokéstop te gaan staan of zitten, een lure aan te zetten en wachten maar! Er zijn inmiddels talloze Facebookgroepen waar gecommuniceerd wordt waar en wanneer men in jouw regio van plan is te gaan spelen. En omdat je een gezamenlijke hobby hebt is contact maken super eenvoudig! Op dit moment is het spel nog niet erg interactief, je kunt bijvoorbeeld niet tegen elkaar vechten, maar waarschijnlijk wordt dat aspect later nog aan het spel toegevoegd. Ook hebben de makers al gezegd dat ze bezig zijn met het mogelijk maken van Pokémon ruilen. (http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2016/07/11/pokemon-go-team-discusses-successes-challenges-and-the-future-niantic.aspx?PostPageIndex=2)
  4. Pokémon Go kan mensen met een angststoornis, depressie of met autisme helpen om zich beter te voelen en makkelijker contact te maken met andere mensen.
  5. Je ontdekt plaatsen die je anders had gemist. Had je ooit dat ene kunstwerk gezien waar nu een Gym is? En wat dacht je van de oude gebouwen net buiten het centrum? Allemaal Pokéstops!

Als je nog niet genoeg motivatie had om er op uit te gaan om Pokéstops en Gyms te bezoeken, en natuurlijk om alle Pokémon te vangen die er zijn, dan trekken deze argumenten je misschien over de streep. Heb jij al positieve effecten gemerkt? Nieuwe vrienden gemaakt? Laat het ons weten!