Pokemon GO is inmiddels de meest populaire app voor de smartphone geworden. De app is namelijk de meeste gedownloade app en sinds het begin van de game werd Pokemon GO al snel meer gebruikt dan andere social media apps, zoals Facebook of Twitter. Bij het uitkomen van Pokemon GO werden er ook al snel veel andere apps geïntroduceerd die het gemakkelijker maken om Pokemon te spelen. Er zijn inmiddels talloze apps te downloaden die bij Pokemon GO te spelen zijn. Een van deze apps is de applicatie Pokemon GO Guide. Van deze app is echter bekend geworden de app malware bevat. Kaspersky heeft namelijk de malware in de app ontdekt. Hieronder is er meer over te lezen.

Pokemon GO Guide

Pokemon GO Guide is een applicatie die inmiddels al maar liefst 500.000 keer is gedownload. Dit laat zien hoe populair deze app is. Dit zijn de aantallen dat de applicatie is gedownload uit de Google Play Store. Ondanks dat deze app beschikbaar was in de Google Play Store droeg de applicatie toch malware bij zit wat erg merkwaardig is. Uit de data van Kaspersky is gebleken dat minstens 6.000 apparaten zijn geïnfecteerd met de malware. Het kan dus zijn dat er nog meer apparaten dan dit aantal zijn geïnfecteerd. Dit komt voor in India, Indonesië en Rusland. Het lijkt erop dat ook Engelsen slachtoffer zijn geworden van de malware. Wanneer een toestel geïnfecteerd wordt met de malware dan kunnen de daders apps en adware in de smartphone installeren. Dit gebeurt allemaal onopgemerkt voor de gebruiker van de smartphone.

Deze trojan heeft de naam HEUR:Trojan.AndroidOS.Ztorg.ad. Toestellen kunnen pas geïnfecteerd worden met de malware wanneer de applicatie uit de App Store op de telefoon is geïnstalleerd. Let er daarom op dat je bij het downloaden van apps voor Pokemon GO niet de app Pokemon GO Guide hebt gedownload. Daarnaast kun je bij het downloaden van apps kijken naar de afkomst van de app. Wanneer er bekende namen bij staan is de kans groot dat het geen gevaar kan leveren voor je apparaat. Daarnaast kan er worden gekeken naar de reviews van een applicatie. Goede reviews geven al een goede indruk voor het downloaden van de app. Indien experts onbetrouwbare zaken tegenkomen dan is er een grote kans dat dit direct in de reviews te zien is.

Meer Pokemon GO nieuws lezen? Lees een van de onderstaande artikelen.