Op deze pagina geven we je informatie over de Pokéstops in Pokémon go. Een complete uitleg en tips voor in het spel.

Pokéstops in Pokémon go

Pokestop-uitleg-2Sinds ook ik persoonlijk PokemonGo! op mijn telefoon heb staan genieten we van een stukje jeugd wat we vroeger niet allemaal hadden. Op de kaarten na natuurlijk

Via wat online vragen zijn we er achter gekomen dat we soms een beetje in de war raken bij een Pokestop! Om iets dieper in te gaan op de materie, een klein beetje uitleg!

Om te beginnen, Pokestops zijn je vriend. Omarm ze! Een Pokestop wordt gevonden door de GPS in je telefoon. Het kan van alles zijn in je buurt, van een paaltje op de hoek, tot een geschilderde elektriciteitskast. Ook bezienswaardigheden in jouw woonplaats zoals kerken, winkelcentra en monumenten zijn gemarkeerd als Pokestop! Maar wellicht heb jij geluk en is je huis er 1! Het kan allemaal! Wat het leukste is, is dat je natuurlijk fysiek de deur uit moet, en dat je waarschijnlijk dingen in jouw buurt gaat vinden, waarvan je niet eens wist dat ze er waren! Geloof me, het overkomt ons allemaal.

De Pokestop in jouw buurt is gemarkeerd als een blauw blok op een paal, als je te ver weg bent dan! Kom je dichter bij, en ben je dichtbij genoeg om er gebruik van te maken? Dan veranderd de vorm van het blauwe blok in een soort Pokeball! Als je deze aantikt zie je de daadwerkelijke locatie gefotografeerd, Swype er overheen en de Pokestop zal jouw voorzien van de nodige spulletjes die jij goed tijdens je avontuur kunt gebruiken!

Wat je kunt verwachten hangt ook af van je level. Hoe hoger het level, hoe meer je kunt krijgen!

Pokeballs, Great Balls, Razzberries, Eggs en verschillende soorten Potions en Revives die jij kunt gebruiken om je Pokemon weer te healen na een gym gevecht.

Pokestop-uitlegNog belangrijker? Elke keer als jij over een Pokestop heen swyped, krijg je 50XP! Hiermee kom jij nog sneller een level hoger als trainer! Veel tijd zit er ook niet tussen, over het algemeen kun je elke 5 tot 10 minuten over een Pokestop heen swypen om wat items te cashen! De kleur veranderd bij gebruik van blauw naar paars!

Ik persoonlijk heb het geluk dat ik in een aardig artistieke buurt woon met veel geschiedenis en kunst. Het is dus een PokeStop droom! Een rondje met de hond van nog geen 3 kilometer levert mij op zijn minst 30 Pokestops op! En die kilometers komen goed van pas bij dat ei wat je nog kunt hatchen!

Daarnaast is het ook mogelijk een lure aan een Pokestop te hangen, hiermee kun je voor 30 minuten Pokemon dichter naar je toe lokken! De ervaring is inmiddels dat het ook een mensenlokker is. Heb jij een lure, en hang je die aan een Pokestop? Dan zul je merken dat er binnen een minuut of 10 al aardig wat mensen bij je komen zitten om te genieten van dit voordeeltje! Daarnaast is de stop vaak een verzamelplaats, zoek er 1 op bij jou in de buurt en maak wat nieuwe vrienden! Houd wel rekening met je omgeving en omwonenden natuurlijk.

Weet je nu wat een Pokestop is? Waar wacht je nog op! Ga de deur uit en ‘ Catch ‘ em all “

Door Pokéblogger JeffKatrashian

Praat mee

Dit artikel is met zorg samengesteld door een van onze Pokébloggers.
Heb je vragen over dit artikel Of heb je een toevoeging aan dit artikel? Laat het ons weten & Praat mee in de reacties!

Populaire Pokéblogs