Gezien het rustig is rondom de ontwikkelingen van Pokémon go, willen we het vandaag over een van onze mooiste jeugdherinneringen hebben: Pokémon kaarten. Nu de hype door het spel weer helemaal naar boven komt, vinden veel fans het leuk om de Pokémon kaarten van vroeger er weer bij te pakken. In dit artikel zullen we je meer informatie geven over de bestaande kaarten, de vele uitgekomen edities en uiteraard het spel dat je er mee kunt spelen!

Pokémon kaarten kopen

Pokémon kaarten

Vroeger was het een van de mooiste momenten, het moment dat je pokemonkaarten kopen mocht. Je ging naar de plaatselijke speelgoedwinkel om een pakje te kopen. Had je veel geld te besteden? Dan kocht je wellicht een boosterbox. Het open maken van het pakje was altijd erg spannend. Want wat zou er precies in zitten? Soms had je spijt van het kopen van het pakje, maar soms had je geluk. Zat er een glimmende in? Of zat er een kaart in die je nog niet hebt? Het was altijd afwachten.

Nu met de komst van het internet is het uiteraard ook mogelijk om deze kaarten online te kopen. Het kopen van kaarten kan hier. Er kunnen verschillende series gekocht worden. Toch blijven de eerste 150 kaarten het meest populair bij de fans in Nederland.

Pokémon kaarten series

In de loop der jaren zijn er verschillende series uitgekomen van de kaarten. Toen het televisie programma net nieuw was, waren er maar 150 verschillende wezens. De eerste serie kaarten bestaat dus ook maar uit 150 stuks. Door het enorme succes dat wereldwijd plaats vond kwamen er meerdere series. Inmiddels zijn het er veel meer. De kaarten kunnen in principe onderverdeeld worden in drie verschillende klasses. Dit zijn de:

  • Pokémon kaarten
  • Energie kaarten
  • Trainer kaarten

Kaarten met Pokémon

Voorbeeld pokemon kaart

De kaarten met Pokémon erop afgebeeld zijn de meest geliefde kaarten. Vele verzamelaars willen alle Pokémon in handen hebben. Deze kaarten worden vooral als collectors items gebruikt. Daarnaast hebben ze natuurlijk ook een belangrijke rol in het spelen van het spel. De Pokémon op de kaarten kunnen van verschillende types zijn. Op de kaarten staan ook de aanvallen die hij kan doen. Bij de aanval staat hoeveel schade het kan aanrichten en welke energie kaarten er voor nodig zijn. De kaarten zijn vaak verkrijgbaar in een normale editie of een glimmende variant. De glimmende variant is vaak meer geld waard en erg geliefd bij verzamelaars.

Energie kaarten

Pokemon energie kaart

De energie kaarten zijn wat minder geliefd bij de verzamelaars. Ze zien er grafisch niet heel erg bijzonder uit. Wel zijn ze noodzakelijk als jij het spel wilt gaan spelen. Zoals we eerder benoemde zijn de energie kaarten nodig om het spel te kunnen spelen.

Trainer kaarten

Trainer kaart pokemon

Tot slot zijn er naast de bovengenoemde kaarten nog de zogenaamde trainer kaarten. Ook deze zijn vaak minder geliefd bij de verzamelaars, maar zijn wel van belang voor spelers van het kaartspel.De kaarten kunnen strategisch ingezet worden en een belangrijke bijdrage leveren aan het winnen van het spel.

Waarde van de kaarten

Alles wat verzameld wordt door mensen heeft een bepaalde waarde in geld. Bij de kaarten van Pokémon is dat daarom ook niet anders. Het gebeurt regelmatig dat fans een groot bedrag op tafel neer leggen om die ene kaart in handen te krijgen. Bepaalde kaarten worden minder uitgebracht dan andere kaarten, hierdoor zijn ze zeldzamer dan de andere. Deze kaarten hebben ook meer waarde. Daarnaast wordt bij de waarde vaak gekeken naar de status van de kaart. Heeft hij geen krasjes en zijn de hoekjes perfect? Dan is die natuurlijk meer waard dan een met krassen er op. Bij het kopen van kaarten moet er wel rekening gehouden worden met nep kaarten. Doordat de kaarten behoorlijk veel waard kunnen zijn, zijn er ook genoeg neppe kaarten in omloop.

Binnenkort publiceren wij een artikel hoe je het pokémon kaartspel precies spelen kunt en zullen wij extra uitleg geven. Wij zijn benieuwd, heb jij je Pokémon kaarten nodig? Wat doe je er mee? Laat het weten door middel van een reactie!