Dat we er veel op uit trekken door het nieuwe augemented reality spel Pokemon GO is inmiddels duidelijk. In plaats van dat we thuis achter het scherm blijven zitten, terwijl we aan het gamen zijn trekken we er nu op uit. Met de smartphone in de hand lopen we over straat om de virtuele wezens te vangen. Echter trekken we niet meer alleen de straat op. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat we ook massaal andere vakanties boeken alleen voor het vangen van Pokemon. De helft van de mensen heeft namelijk in het onderzoek aangegeven om een nieuwe vakantiebestemming te kiezen alleen om het feit dat er op die bestemming veel Pokéstops te vinden zijn. Want op die manier kunnen we alle Pokemon vangen die er zijn!

Over het onderzoek

Het onderzoek is gehouden onder 3.000 mensen tussen een leeftijd van 18 en 30 jaar. Het onderzoek is dus gericht op de jongere generatie vakantiegangers. In het onderzoek gaf de meerderheid aan dat ze de voorkeur geven aan een hotel met gratis wifi om op die manier Pokemon GO te spelen in plaats van dat ze een gratis ontbijt krijgen. 53 procent gaf de voorkeur aan de gratis wifi om Pokemon GO te spelen. Daarnaast is het voor 40 procent van de gamers belangrijk om een hotel te boeken die dichtbij een hotspot zit. Voor hen is dit een belangrijke factor om een bepaald hotel wel of niet te boeken. Nog een leuk resultaat uit het onderzoek is dat er meer tijd is doorgebracht in de Pokégyms dan dat er in de echte gyms van de hotels wordt doorgebracht. Maar liefst 42 procent van de mensen brengt namelijk wel tijd door in de Pokégyms en slechts 18 procent brengt tijd door in de hotelgyms.

Daarnaast is het zo dat de reizigers maar liefst gemiddeld vier uur per dag kwijt zijn aan het spelen van Pokemon. Een van de tien mensen geeft zelfs aan dat ze minimaal acht uur per dag kwijt zijn aan Pokemon tijdens vakantie.

Tijdens het spelen van Pokemon op vakantie kan de stappenteller flink oplopen. Gemiddeld komt de stappenteller tijdens het spelen van Pokmoen op 4 kilometer per dag. Volgens de spelers helpt het spelen van Pokemon bij het ontdekken van de bestemming.

Grote steden

Veel mensen gaan naar grote steden, zoals Tokyo, Los Angeles, London of naar Sydney, omdat daar de meeste Pokéstops zouden zitten. Wanneer je in deze steden bent heb je de grootste kans om een Pikachu te vangen als je in grote parken bent of bij het winkelcentrum.