Er zijn al veel verhalen de ronde gegaan over de gevaren van Pokemon GO. Zo moeten mensen, en voornamelijk kinderen, er goed voor waken dat ze niet op plekken terecht komen die gevaarlijk kunnen zijn. Daarnaast is het al verscheidene keren voorgekomen dat mensen een lijk hebben gevonden, terwijl ze achter Pokemon aan zaten. Door het spelen van Pokemon komen mensen al snel op plekken waar ze anders niet zouden komen. Echter is er nu ook een eerste dodelijke slachtoffer gevallen door het spelen van Pokemon GO. Hieronder lees je er meer over.

Eerste dodelijke slachtoffer

In Japan heeft er een ongeluk plaatsgevonden in de stad Tokushina. Hier reed een 39-jarige man tegen twee vrouwen op die een poging deden om de straat over te steken. De man heeft later tijdens het verhoor toegezegd dat hij tijdens het rijden Pokemon GO aan het spelen was. Daardoor heeft hij niet gezien dat er twee vrouwen de straat overstaken en zijn de vrouwen aangereden. De 72 jarige vrouw die werd aangereden was zwaargewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Echter is de vrouw later overleden aan haar verwondingen. De andere vrouw die was aangereden was 60 jaar oud en heeft het ongeluk wel overleefd.

Sinds de laatste update van Pokemon GO is er echter een nieuwe melding ingesteld. Deze melding geeft aan dat mensen geen Pokemon GO mogen spelen tijdens het deelnemen aan het verkeer. Wanneer je in de app zit en je maakt een hoge snelheid dan komt er een melding tevoorschijn op je scherm. Om verder te spelen tijdens het maken van een hoge snelheid moet je als gebruiker eerst aangeven dat je passagier bent en niet de bestuurder van het voertuig. Echter lijkt het erop alsof deze veiligheidsmaatregelen weinig effect hebben en mensen er weinig mee doen.

Negatieve meningen over Pokemon

Het gaat mensen niet alleen om de veiligheid die ten koste gaat door het spelen van Pokemon, maar mensen kunnen ook andere redenen hebben. Zo willen gemeenten in Rusland het spel helemaal verbieden. Ook de orthodoxe kerk in Rusland heeft gezegd dat het spel niet goed is voor de samenleving. Volgens hen zorgt Pokemon GO er voor dat mensen het zicht top de werkelijkheid kwijtraken.

Echter zijn er ook positieve kanten aan het spelen van Pokemon, zoals het in beweging krijgen van mensen en de vele andere mogelijkheden die deze manier van gamen te bieden heeft.