Er zijn verschillende onderzoeken geweest die hebben aangetoond dat het augmented reality spel Pokemon GO al over het hoogtepunt heen is. Zo is Pokemon GO veel gebruikers aan het verliezen. Het aantal gebruikers is namelijk al gedaald van 45 miljoen actieve gebruikers van vorige maand naar 30 miljoen actieve gebruikers. Veel mensen denken daarom dat het spel Pokemon Go al over de top heen is en dat het slechts een hype is. De komende tijd zullen er minder en minder mensen het spel gaan spelen zeggen experts. Echter denkt Apple daar anders over. Apple gaat namelijk een samenwerking met Niantic aan waarbij Pokemon GO beschikbaar zal komen op de Apple Watch.

Pokemon GO op de Apple Watch

Het kan namelijk zijn dat Pokemon GO net een zetje nodig heeft om weer interessant genoeg gevonden te worden door consumenten om het te blijven spelen. Daarom is Niantic de samenwerking met Apple aangegaan om de game beschikbaar te maken op de Apple Watch. Dit nieuws is gister bekend gemaakt door Apple tijdens een evenement in San Francisco. Het voordeel voor alle mensen die over een Apple Watch beschikken is dat je nu ook je telefoon niet meer uit je zak hoeft te halen. In plaats van continue op je telefoon te moeten kijken waneer je loopt hoef je nu alleen het horloge te gebruiken. Je kunt zien waar je heen moet lopen op het horloge en wanneer je een Pokemon tegenkomt. Deze kun je direct met je horloge vangen! Dat zorgt dus voor veel gemak!

Het extra gemak van de Apple Watch is niet het enige voordeel wat je hieruit kan halen. Je krijgt namelijk nog leuke extra’s mee. Een van deze leuke extra’s is dat je precies kunt zien waar je moet lopen om de Pokemon te vinden. Het horloge geeft exact aan hoe ver je nog moet lopen voordat je de Pokemon kunt vangen. Ook houdt het horloge bij hoeveel stappen je al hebt gezet en hoeveel ervaringspunten je nog moet hebben om het volgende level te bereiken.

Meerdere updates binnen Pokemon

Het uitkomen van Pokemon GO op de Apple Watch is niet de enige ontwikkeling van Niantic om het spel leuk te houden. Zo is er kortgeleden tijdens de update een buddy systeem mogelijk gemaakt. Hierbij kun je een Pokemon als buddy kiezen wat verschillende voordelen kan hebben. Daarnaast zijn er geruchten dat Niantic aan een ruilsysteem werkt binnen het spel.