Sinds de start van Pokemon GO is er veel vraag geweest over hoelang dit spel populair blijft om te spelen. Veel mensen gaan er namelijk van uit dat het spel slechts een korte periode erg populair is en dat deze populariteit af zal nemen. Pokemon GO is al de meest gedownloade app geworden en daarnaast hebben onderzoeken aangetoond dat mensen zelfs meer actief zijn met Pokemon GO dan met Facebook. Dat zijn veelbelovende cijfers. Echter tonen cijfers nu aan dat Pokemon GO al veel gebruikers aan het verliezen is. Klopt het dan toch dat Pokemon GO slechts tijdelijk leuk was om te spelen?

De cijfers

Het is nog maar korte tijd mogelijk om Pokemon GO te spelen. Echter telde het spel in juli al maar liefst 45 miljoen gebruikers die dit augmented reality spel dagelijks intensief aan het spelen waren. Niet lang daarna is dit aantal al snel gedaald. In begin augustus zat dit aantal al op 30 miljoen dagelijkse gebruikers. Dit is al een daling van maar liefst 15 miljoen dagelijkse gebruikers in een korte tijd. De verwachtingen zijn echter dat dit aantal de komende tijd nog zal blijven dalen en al over de piek heen is geweest. Naast de hoeveelheid van de mensen die dagelijks online zijn zal ook de tijd die mensen spenderen op de app zelf afnemen.

Door de populariteit van Pokemon GO hebben andere apps veel gebruikers verloren. Apps als Facebook, Twitter of Snapchat zagen de bezoekers flink dalen in de tijd dat Pokemon GO razend populair was. Doordat het gebruik van Pokemon Go aan het verminderen is, zullen er weer meer mensen tijd spenderen op verschillende social media apps.

Ontwikkelingen in Pokemon GO

Ondanks de dalende cijfers blijft Niantic met nieuwe ontwikkelingen komen. Niantic is de ontwikkelaar van het populaire Pokemon GO. Binnenkort zal er een nieuwe versie van het spel worden uitgebracht. Dit zal versie 0.35.0 zijn en deze zal binnenkort voor de iOS en Android beschikbaar komen. De nieuwe versie zal volgens Niantic weer nieuwe en leuke uitdagingen te bieden hebben voor de gebruikers. In deze nieuwe versie zullen spelers horen welke Pokemon de meeste mogelijkheden te bieden hebben voor de toekomst. Daarnaast heeft Niantic laten weten dat er ontwikkelingen zullen plaatsvinden die er voor zorgen dat het spel op de lange termijn leuk blijft voor de spelers.

Lees ook ons artikel over een Pokemon GO trainer die teveel XP heeft behaald en hiervoor werd gestraft.