De laatste maanden is er wereldwijd bijzonder veel aandacht gekomen voor de augmented reality game Pokemon GO. Pokemon GO is namelijk al de meest gedownloade app van dit moment. Iedereen wil daarom graag de meeste Pokemon vangen en de beste Pokemon trainer worden. Dat was Jimmy Derocher ook van plan. Jimmy is een werkelijke hardcore Pokemon speler. Toen hij probeerde om op een legale manier binnen 24 uur één miljoen XP te halen werd hij gepakt door het anti cheat systeem van Niantic.

1 miljoen XP binnen 24 uur

Vorige week is er een systeem van Niantic in werking getreden om gebruikers tegen te gaan die een poging doen om vals te spelen tijdens het spel. Gebruikers kunnen namelijk door gebruik te maken van bepaalde apps hun locatie aanpassen en daardoor Pokemon vangen die op een andere locatie te vinden zijn. Daarnaast worden er apps gebruikt die automatisch Pokemon voor je vangen. Met het nieuwe systeem van Niantic worden ongewone acties van Pokemon trainers gedetecteerd en kan vervolgens je account worden geblokkeerd.

Toen Jimmy na 13 uur lang te spelen al op 600.000 XP zat kreeg hij een melding dat het anti cheat systeem was getriggerd. Hierdoor was hij dus gedwongen om te stoppen met het spelen van het spel. Blijkbaar was Jimmy zo goed en ver in het spel van het systeem van Niantic het als ongebruikelijk ervaart en niet realistisch. Het plan van Jimmy was om alles te filmen via een livestream via Twitch en daarmee geld in te zamelen voor een goed doel. Op het moment dat hij gedwongen moest stoppen met spelen had hij slechts 50 dollar binnengehaald. Volgens hem had dit bedrag stukken hoger kunnen zijn wanneer hij zijn doel had kunnen halen.

Reden van Jimmy Derocher

Jimmy Derocher wilde graag aantonen dat het mogelijk is om zonder vals te spelen binnen een weekend een miljoen XP te halen. Hierin was hij geslaagd en daarom wilde hij graag nog een stap verder gaan. Een miljoen XP binnen een dag. Volgens Derocher zou hij in zijn doel zijn geslaagd wanneer het programma niet in werking was getreden.

Wil jij ook zoveel mogelijk Pokemon vangen? Dan kun je gebruik maken van de tips en trucs die wij hebben samengesteld om de beste Pokemon trainer te worden.