Eerder hebben we het er al eens over gehad hoe Pokemon GO bijdraagt aan onze gezondheid. Het spel heeft er namelijk voor gezorgd dat we massaal de straat opgaan en veel kilometers moeten afleggen om de virtuele wezens te vangen. Maar hoeveel we precies extra liepen dat was nooit duidelijk. Amerikaanse onderzoekers waren hier ook benieuwd naar en zij hebben het wel uitgezocht. Uit hun onderzoek is gebleken dat Amerikaanse spelers 194 stappen per dag extra hebben gezet door het spel. Sinds de start van het spel komt dat neer op 143 keer naar de maan wanneer de gegevens van alle spelers in Amerika van Pokemon GO worden opgeteld.

Meer informatie over de cijfers

Deze cijfers zijn bijzonder hoog. Zeker als er wordt nagegaan dat Pokemon GO niet is bedoeld als app voor mensen om zoveel mogelijk te lopen. De app is bedoeld als spel voor mensen om plezier te hebben, maar ondertussen wordt er dus ook nog flink aan de gezondheid gewerkt. Dit zijn cijfers waar de meeste fitness apps of andere apps alleen maar van kunnen dromen.

Dat is nog niet het enige bijzondere. Pokemon GO trekt namelijk ook nog eens gebruikers uit alle segmenten. Beide geslachten doen mee aan het spel en mensen van alle leeftijden zijn actief in het vangen van Pokemon. Tot slot zijn er mensen met ieder denkbaar gewicht die Pokemon GO aan het spelen zijn. Nog iets waar de meeste fitness apps van kunnen dromen om te bereiken. Volgens de onderzoekers hebben de vele stappen ook gezorgd voor een hogere levensverwachting bij de gebruikers. Volgens de cijfers is de levensverwachting van 25 miljoen Amerikaanse gebruikers verhoogd met maar liefst 2,83 miljoen jaar.

De studie

Voor het uitvoeren van het onderzoek is er gebruik gemaakt van gegevens van bijna 32.000 gebruikers die gebruik maken van de Microsoft Band. Dit is een draagbaar apparaat van Microsoft en Bing. Er is gekeken naar de zoekopdrachten van gebruikers die er op lijken dat deze mensen Pokemon GO spelen. Met de armband kon worden bijgehouden hoeveel deze mensen extra zijn gaan lopen sinds ze Pokemon GO speelden. Uiteindelijk zal moeten blijken of de gezondheid van veel mensen er echt zoveel door is verbeterd, want Pokemon GO wordt op het moment steeds minder populair. Ondanks dat levert Pokemon Go toch nog steeds veel geld op.

Meer informatie

Er is een nieuwe update aan het uitrollen die er voor zorgt dat het makkelijker wordt voor gebruikers om te starten met Pokemon GO.