Waarschijnlijk heb je als enthousiaste speler al gemerkt dat het spelen van Pokémon Go lastig is wanneer je geen internetbundel hebt. Misschien vind je data te duur of was het tot nu toe onnodig…

Er zijn een aantal aspecten in het spel aanwezig waar je eigenlijk écht data voor nodig hebt. Denk hierbij natuurlijk aan het bezoeken van Gyms en Poke-stops die op bepaalde punten aanwezig zijn, maar ook aan het laten uitkomen van eieren na 2, 5 of 10 km wandelen. Toch is het niet onmogelijk om Pokémon Go te spelen wanneer je geen data hebt. Hier wat tips!

  1. Als je vrienden hebt die ook Pokémon Go spelen, check dan of één van hen een erg grote databundel heeft of zelfs beschikking over onbeperkte data. Hij/zij kan dan zijn/haar smartphone instellen als hotspot en zo ook jou gebruik laten maken van alle aspecten van het spel.
  2. Vang Pokémon die in de buurt van WiFi verschijnen! Grote kans dat er op een plek waar je WiFi hebt zoals bijvoorbeeld je huis er af en toe zomaar een Pokémon verschijnt! Natuurlijk wel blijven opletten in de lessen op school…
  3. Ook zonder het bezoeken van Pokéstops kun je Pokéballs en potions krijgen: wanneer jij en/of je Pokémon een level stijgen. Gooi je Pokéballs zo goed mogelijk om ze niet te verspillen en je komt een heel eind!
  4. Dit is misschien een beetje een flauwe tip, maar schaf eens een databundel aan! Wanneer je actief Pokémon speelt zul je zo’n 10 MB per uur gebruiken. Een databundel kun je vaak al aanschaffen vanaf 100MB. Zo kun je een tijdje testen of het gebruik van data speciaal voor Pokémon Go iets voor jou is!


Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze tips, en natuurlijk zijn meer tips altijd welkom! Je kunt kwijt onder deze blog.

Voor de echte grootgebruikers kun je ook een sim only abonnement met onbeperkt internet afsluiten. Hiervoor kun je bijvoorbeeld op deze website terecht.