Op deze pagina geven we je informatie over het registreren bij Pokémon go. Hoe doe je dit precies? Wij leggen je uit hoe je een account aanmaakt.

Registreren Pokémon go

Wanneer je de Pokémon Go app hebt gedownload op je smartphone moet je eerst een account maken om je te registreren. Hierna kan je pas doorgaan naar de volledige app. Je kan je op twee verschillende manieren registreren voor Pokémon Go, namelijk door middel van je Google-account of door een account aan te maken voor de Pokémon Trainer Club. Het is belangrijk om goed na te denken over je keuze. Wanneer je op een later moment namelijk besluit om in te loggen met het andere account neemt deze niet de voortgang over. Het moet in dat geval opnieuw beginnen.

Google-account

Wanneer je ervoor kiest om je te registreren met je Google-account gaat dit erg gemakkelijk. Je kiest in het beginscherm voor de optie om in te loggen met je Google-account. Je vult nu eerst je e-mailadres in en vervolgens je wachtwoord voor dit e-mailadres. Dit is het enige wat je hoeft te doen om gebruik te kunnen maken van de app. Het registreren voor Pokémon Go met je Google-account is de gemakkelijkste manier om de app te kunnen gebruiken. Je hoeft na het invullen van je gegevens geen verdere stappen uit te voeren.

 

Pokémon Trainer Club

Een andere manier om je te registreren is door een account aan te maken voor de Pokémon Trainer Club. Voor het maken van een account kan je een willekeurig e-mailadres gebruiken. Vervolgens kies je een wachtwoord en wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Wanneer je deze mail bevestigd is je account aangemaakt en kun je gebruik gaan maken van de app. Deze manier duurt iets langer dan het inloggen met je Google-account, maar op deze manier kan je wel ieder e-mailadres gebruiken en niet per se het e-mailadres van je Google-account.

 

Servers

Aangezien de Pokémon Go app zeer populair is, is het mogelijk dat je op sommige momenten niet in kunt loggen. Het registeren is echter altijd mogelijk. Wanneer je na het registeren niet in kunt loggen ligt dit dus niet aan je account of aan je smartphone maar aan de servers. Wanneer veel mensen op hetzelfde moment in willen loggen kan het zijn dat je de melding ‘unable to authenticate’ krijgt. Deze melding houdt in dat het op dat moment niet mogelijk is om in te loggen. Probeer dan op een later moment opnieuw in te loggen. Het registeren voor Pokémon Go hoef je maar een keer te doen. Wanneer je de app na het registeren weer opent logt hij automatisch in met de gegevens die je hebt ingevoerd.

 

Praat mee

Dit artikel is met zorg samengesteld door een van onze Pokébloggers.
Heb je vragen over dit artikel Of heb je een toevoeging aan dit artikel? Laat het ons weten & Praat mee in de reacties!

Populaire Pokéblogs