Vanochtend kreeg ik van Enes een vriend van school (ja lang geleden) een bericht op Facebook, hij vertelde me over de sweet spot die hij gevonden had in Schiedam. En dacht dat het wellicht een goede plek was om eens langs te gaan en een blog over te schrijven. Dus dezelfde dag afgesproken elkaar te ontmoeten rond acht uur in de Tuinlaan in Schiedam. Helaas was het weer (regen) niet in ons voordeel deze avond, maar goed je bent fan of niet toch?

Toen ik daar aankwam was Enes net even bestek halen voor zijn net bestelde kapsalon, dus besloot ik eerst even het parkje te verkennen en even wat Pokéballs in te slaan voor de avond. In de Parklaan staan namelijk een stuk of 20 Pokéstops redelijk dicht op elkaar waardoor je in ongeveer 10 minuten aardig wat items verzameld hebt.

10 minuten later kwam Enes aan en stelde me voor aan de groep jongens die rond drie Pokéstops onder invloed van Lures stonden, dit is zeg maar de harde kern van de Tuinlaan begreep ik.

Na de voorstel ronde zijn we snel de Pokémon gaan vangen die de Lure intussen aangetrokken had. In het begin zat hier niet veel boeiends tussen, maar een enorme berg aan Ratata’s Pidgeys en Magikarps later ineens HEY, een Electrabuzz!!! HIER HIER !!! ELECTRABUZZ!!

Op dat moment zag je zo een beetje het hele park richting de jongen lopen die hem gespot had. En inderdaad daar zat die hoor! VET! Want Electrabuzz stond al een poosje op mijn verlanglijstje en maakte dus nog geen deel uit van mijn Pokédex. Helaas was mijn Electrabuzz niet van een denderend level.. namelijk maar CP89. Toen hoorde ik Enes WOW! 1600 roepen of iets in die richting. Een mooie catch dus.

ELECTRABUZZ

Nadat iedereen de Electrabuzz eigen gemaakt had snel weer terug naar onze geïnfecteerde Pokéstops. Daar vertelde ze me dat ze drie dagen geleden in dit park een Lapras gevonden hadden. Toen was het nog lekker weer en leek het net Central Park, het hele park stroomde/rende richting de Lapras. Ook had bijna de hele groep hem gevangen op twee jongens na, deze jongens waren er deze avond ook bij en één was er nog een beetje zuur over (wat we natuurlijk allemaal begrijpen! Toch?? haha.) Nou hielp het natuurlijk ook niet dat de rest van de groep hem er continu aan herinnerde.

Na een aantal trash Pokémon verder stonden we een beetje te kletsen en verscheen er ineens een Omanyte, dit is op zich ook een redelijk zeldzame Pokémon, ik ben hem in ieder geval nog niet zo vaak tegen gekomen en lust ik nog wel wat snoepjes voor de evolutie. Dus weer een goede toevoeging aan mijn verzameling.

En toen…..

LAAAAAPRAAAAAAS!!!!!!!!!!!!!!

Wat?

LAAAAAAAAAAAAPRAAAAAAAASSS!!!!!!

Holy COW! Weer een Lapras! WHAT! Super vet!

Daar stond die ineens, bij onze Lure een Lapras.

LAAPRAAASS

De jongen die hem vorige keer had misgelopen maakte bijna een sprongetje van geluk, tot…

Zijn telefoon bedacht ja maar hier hebben we geen zin in, en liep dus vast. Het was hem niet gegund dachten we, maar! Na een herstart van z’n telefoon stond de Lapras er gelukkig nog steeds en had hij deze keer wel mazzel.

Al met al hebben we een gezellige en redelijk productieve avond gehad.

Mocht je dus opzoek zijn naar een spot in Schiedam met enorm veel Pokéstops en een hoop verschillende Pokémon is dit inderdaad een sweet spot. Over een paar weken zal ik hier weer terug gaan om eens rond te kijken wat er nog meer te scoren is.

Pokestops op de Parklaan

Mocht jij nou ook een goede spot gevonden hebben en vind je het leuk dat ik daar ook eens kom kijken, laat het achter in de reacties en wellicht maken wij het volgende avontuur samen mee.

Uiteraard zal ik er een stukje over schrijven en kan je het terug lezen op de website!

Voor nu veel succes in de vangst en wees voorzichtig!