Pokemon GO stond in de zomer van 2016 centraal. De gehele zomer kwam je overal mensen van allerlei leeftijden tegen die druk bezig waren met het spelen van het spel. Op straat kwam je allerlei soorten mensen tegen die druk zijn met het spelen van Pokemon GO. Het spel is voornamelijk populair onder kinderen. Nu de zomer afloopt zullen kinderen weer naar school moeten. Scholen worden er dan ook massaal bang voor dat kinderen door zullen gaan met het spelen van het spel, maar dan in de klaslokalen. Leraren zijn er bang voor dat er minder aandacht zal komen voor de lessen. Echter zijn er juist ook verschillende mensen die aangeven dat er juist gebruik kan worden gemaakt van Pokemon GO binnen de klaslokalen.

Voordeel halen uit Pokemon GO op school

Veel scholen en leraren denken dat de beste optie is om het spel volledig te verbieden. Hierdoor worden kinderen niet meer afgeleid en komt er meer aandacht voor de lessen. Echter geeft een gameontwikkelaar Jeroen Bourgonjon een andere reden aan. Hij zegt dat Pokemon GO er voorlopig toch blijft en dat scholen er ook gebruik van kunnen maken om het toe te passen in de lessen. Wanneer je volgens hem aan de leerlingen duidelijk uitlegt dat Pokemon GO een instrument is om de lesinhoud te verduidelijken dan kan het als een krachtig instrument worden gebruikt.

Ook een afgevaardigd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs, Raymonda Verdyck geeft aan dat de app geïntegreerd moet worden binnen de leslokalen. Pokemon GO maakt een onderdeel uit van de jongeren waar aan wordt lesgegeven. We moeten de leefwereld van jongeren daarom niet buiten de school houden.

Het toepassen van Pokemon GO

Volgens Verdyck kan de app bijvoorbeeld worden gebruikt tijdens geschiedenis lessen. Dit kan worden gebruikt voor momenten wanneer er historische plekken of monumenten opduiken binnen de app. Ook voor bijvoorbeeld lessen Frans kan de app gebruikt worden of misschien een gamebespreking organiseren in plaats van een boekbespreking. Volgens Verdyck is het een stuk makkelijker voor leerlingen om te schrijven over een onderwerp waar ze interesse in tonen in plaats van een onderwerp waar ze geen plezier in hebben.

Daarnaast is er nog een voordeel volgens Verdyck. Volgens Verdyck helpt het leerlingen ook om beter om te gaan met de nieuwe technologieën van tegenwoordig.

Echter kan het natuurlijk ook altijd gebeuren dat de Pokemon GO hype snel zal verminderen en Pokemon de komende maanden minder zal worden gespeeld. Het gebruik is namelijk al snel verminderd.

Lees ook ons artikel over hoe je het beste alle Pokécoins uitgeeft.