AdvertentieSinds dat vorige week zaterdag t meisje op t bankje ons verteld heeft over Kijkduin, kriebelt het bij ons enorm er ook eens een kijkje te nemen. Vandaag was het eindelijk zo ver! We besloten met z’n drieën richting kijkduin te vertrekken. Na ongeveer een half uur met de auto arriveerde we op Victory Road! Dit noem ik zo omdat de weg enorm lang en recht is net zoals Victory Road.

Parkeren
Mocht je binnenkort van plan zijn met de auto richting Kijkduin te vertrekken kan je ik alvast waarschuwen voor het parkeer drama! Er zijn letterlijk 300 parkeerplaatsen voor 5000 mensen die er met de auto naar toe willen. Het wat dan ook letterlijk een hel om daar te parkeren. Zoals ik hierboven al aangeef het is een ritje van een half uur maar het parkeren duurde letterlijk net zo lang!

Na eenmaal een plekje gevonden te hebben liepen we snel richting de beruchte trap, maar voordat we hier aankwamen begon ons Pokémon plezier al direct! Er zat namelijk op het pad een Ponyta! Heerlijk want deze had mijn Pokédex namelijk nog nooit mogen bewonden. Hierna was het nog een klein stukje en toen kwamen we aan bij de trap.

Entre KijkDuin

Massa!
Nee niet de Formule 1 Coureur maar een enorme berg mensen zaten op de trap ons geliefde spelletje te spelen. Als ik er een getal aan moet hangen denk ik wel rond de 4 á 500 mensen echt bizar veel. Na even zoeken zijn ook wij hier gezellig tussen gaan zitten en even een half uur van de Lure’s gebruik gemaakt. Bij deze trap zitten namelijk 4 Pokéstops direct naast elkaar, je kan dus ballen blijven gooien naar de digitale wezentjes. En ze ook weer bijvullen doormiddel van de stops.

Al snel hadden we een Ekans, Rhyhorn en een Weepinbell gevangen allemaal nieuwe toevoegingen voor mijn Pokédex, daarnaast uiteraard de gemiddelde hoeveelheid standart Pokémon die we overal tegen komen. Ook Krabby liet op dit strand met grote regelmaat van zich horen.

Massa v1.0

Boulevard
Na het een half uurtje besloten we de rest van Kijkduin eens te bekijken, dus heel even de korte boulevard afgelopen. Op dit korte stukje komen we ook nog een stuk of 8 Pokéstops tegen, dit is perfect want met het grote aantal Pokémon die je op de trap tegenkomt is een aardig voorraadje Pokéballen geen overbodige luxe. Op deze boulevard zitten ook een aantal eettentjes, en omdat we nog niks gegeten hadden besloten we rond 7 uur even wat te gaan eten. Op het hoekje van de boulevard zit een bekende burgertent, en de locatie van dit restaurant is ideaal. Je kan namelijk vanaf het terras 3 Pokéstops een draai verkopen! De perfecte spot om even tot rust te komen dus!

Boulevard

Massa v2.0
Nee nog steeds niet de F1 coureur! Net nadat we ons eten besteld hadden zien we op de boulevard ineens een hele berg mensen onze richting op lopen. HUH! Wat zit er dan? Wat is het? Waar? Snel de app geopend en precies tegenover het restaurant zit er een… ARBOK! VET! Dus ik opgestaan van het tafeltje snel naar de overkant gerend en hebben! Intussen hadden bijna 100 man zich verzameld om deze Pokémon ook te pakken te krijgen.

Massa 2.0

Na het eten besloten we nog even een uurtje op de trap te gaan zitten, de Lure’s stonden immers nog steeds actief. En het aantal mensen op de trap was intussen misschien wel verdubbeld! Maar de sfeer was er enorm gezellig en hebben met meerdere mensen gezellig een praatje gemaakt.

CHAOS!!!!

BLAAAAAASTOOOIIIIISSSEEE!!!!!!!!!! BLAAAAAAASTOOOIIIIISSSSEEEEE!!!!!!!

Ineens zien we zo goed als de hele trap opspringen en richting de boulevard rennen! Een beetje verrast checken wij ons Pokémon Nearby venster en zien daar eigenlijk helemaal niks…

Maar ja er wordt BLAAAASTOOOIIIISEEE geschreeuwd dus dan lopen wij ook wel even mee. Tijdens het lopen heeft een meisje dat naast ons loopt een website open met daarop de locatie van Blastoise, deze zou ongeveer 1KM verderop moeten zitten. Intussen lopen wij letterlijk met honderden mensen in een rij de boulevard over. Daarna de boulevard weer af en door een bospad door naar het pannenkoekenhuis. Dit Pannenkoekenhuis zit direct naast de openbare weg en deze werd dus volledige afgesloten door de enorme massa mensen. Het was een CHAOS! Verkeer liep vast, de politie kwam van alle kanten aangereden maar dat kon de Pokémontrainers weinig schelen. Intussen had ik het laatste stukje maar even een sprintje getrokken want ook ik wilde die Blastoise natuurlijk hebben.

Chaos

JAAAA daar zit die!! Super vet! Ik heb nog net in mijn enthousiasme een screenshot kunnen maken van zijn locatie, wat een toffe Pokémon! Ik klik hem aan en ik zie alleen maar ??? bij zn CP staan, HOLY SHIT! Die moet CP2000 hebben ofzo! Dus eerst een Candy toen een Ultrabal en toen…. Crash!!!! FUCK! Mn app bleef hangen met alleen de Pokéball nog inbeeld.

Intussen hoor ik om me heen alleen maar mensen schreeuwen JAAAA IK HEB HEMM!!!

En ik dacht… PLZ PLZ PLZ PLZ PLZ PLZ zit in je bal, sta tussen mijn Pokémon als ik de app weer open…

Helaas had ik hem niet gevangen en was hij ook nergens meer te bekennen, in mn journal stond ook niet dat hij weg gerend was. Dikke Pech dus!

Blastoise

Dit was wel even een zure pil zeg.. damn! Niet omdat mn strategie niet goed was maar omdat de app nog buggy is loop ik zo een vette Pokémon mis…

Helaas dan maar weer terug lopen! ZONDER Blastoise.

Op de weg terug naar de trap nog een Pikachu gevangen wat op zich natuurlijk ook gewoon een hele vette Pokémon is! Maar echt blij was ik niet.

Eenmaal terug op de trap was het al half 11 en mijn vrouw vond het wel welletjes geweest. Net toen we besloten terug te lopen naar de auto verschijnt er in mijn Pokémon nearby venster een PoliWrath! Snel nog even doorlopen en daar stond die dan ineens, op de trap richting het strand.

Terwijl ik PoliWrath aan het vangen ben zie ik de hele meute van de trap mijn kant op rennen.

HOLY COW! Snel terug de trap op en opzei gestapt, wat een Chaos!

Poliwrath

Kijkduin was voor mij dus een semi succes, een berg nieuwe toevoegingen aan mijn Pokédex maar helaas is Blastoise me ontkomen. De sfeer op dit strand is enorm gezellig en mensen zijn enorm fanatiek. Maar er spawnen op dit strand met zeer grote regelmaat zeer zeldzame Pokémon heb ik begrepen van de mensen die er regelmatig komen. Dus het is zeker de moeite waard er eens langs te gaan. Ook ik zal hier zeer binnenkort nog eens terug gaan om alsnog die Blastoise te vangen haha.

Mochten jullie nou nog een andere goede spot in Nederland gevonden hebben, laat deze dan achter in de reacties en misschien maken wij het volgende avontuur dan samen mee!

Voor nu succes in de vangst en wees voorzichtig!