Lange tijd was Pokemon GO de meest populaire game app van dit moment. Kort na de lancering was het spel namelijk al snel populairder dan bekende social media apps, zoals Facebook en Twitter. Er was zelfs een moment in de zomer dat Pokemon GO op maar liefst 50 miljoen gebruikers zat. De hele zomer stond daarmee bekend als de zomer waarin mensen massaal de straat op gingen om de virtuele wezentjes te vangen. Dat heeft voor veel overlast geleden in plekken, zoals Kijkduin. Toch daalde de cijfers al snel en was het niet zeker hoelang Pokemon GO zo populair zou blijven. Inmiddels is Pokemon GO niet meer overal de meeste populaire app. Echter is de app nog steeds razend populair met maar liefst 30 miljoen maandelijkse gebruikers. Hieronder lees je er meer over.

iOS en Android

Met het einde van de zomer lijkt het ook af te lopen met de populariteit van Pokemon GO. Pokemon GO is maar liefst 74 dagen lang de populairste app geweest die er is. Inmiddels is Pokemon GO onder Apple gebruikers niet meer het bekendste spel, maar staat het nu op nummer twee. Op nummer een staat het spel Clash Royale. Onder de Android gebruikers is Pokemon GO echter nog wel de nummer een. Het is niet gek dat Pokemon GO niet meer het meest bekende spel is onder de Apple gebruikers. Het zat er aan te komen dat er een keer een einde moest komen aan de razende populariteit van het spel.

In leven houden

De ontwikkelaar Niantic is ondertussen nog druk bezig om er voor te zorgen dat het spel in leven blijft. Zo wordt er gezorgd dat er nieuwe gadgets uitkomen, zoals de Pokemon GO Plus. Een handige wearable die het makkelijker maakt om het spel te spelen. Daarnaast worden er verschillende updates uitgevoerd die het leuk houden om het spel te spelen, zoals het Buddy systeem of het ruilsysteem waar aan wordt gewerkt. Deze zal het mogelijk gaan maken om Pokemon onderling te kunnen ruilen.

Nog een leuke update waar aan wordt gewerkt zijn de evenementen. Zo kunnen er bepaalde evenementen worden gehouden waarbij mensen op een bepaalde locatie massaal bijeen moeten komen. Niantic zelf heeft hier nog geen bevestiging op gegeven, maar het lijkt nog lang niet afgelopen te zijn met Pokemon GO.