Pokemon GO is het eerste spel dat wereldwijd augmented reality onder de aandacht heeft gebracht. Dit is niet zomaar een augmented reality spel geworden, maar direct na de lancering was Pokemon GO al een groot succes. Over de hele wereld spelen mensen het spel en het was zelfs al snel populairder dan Facebook en andere social media apps. Het spel is te spelen door de applicatie te downloaden en een account aan te maken. Via de App Store kun je Pokemon Go direct downloaden.

Maar heb jij je wel eens afgevraagd hoeveel dit spel, dat gratis te downloaden is nou precies heeft opgeleverd de afgelopen maanden aan de makers? Hieronder lees je er meer over.

Opbrengsten van de afgelopen maanden

Het spel is gratis te downloaden en te spelen. Echter kunnen gebruikers snel in het spel verder komen wanneer ze Pokécoins aanschaffen. Pokécoins kunnen met echt geld worden gekocht en vervolgens kan de gebruiker de Pokécoins gebruiken om items binnen het spel aan te schaffen om snel verder te komen. Uit onderzoek van YouGov is eerder al gebleken dat een op de vijf gebruikers geld uitgeeft binnen het spel. Dat zijn flink wat mensen die bereid zijn om geld uit te geven als er wordt gekeken dat er maar liefst 180 miljoen mensen het spel hebben gedownload sinds het uitkomen er van.

De afgelopen maanden heeft dit spel 440 miljoen dollar opgeleverd binnen de App Store en binnen de Google Play store. Dit komt neer op 393 miljoen euro in de afgelopen twee maanden. Dit is onderzocht door Sensor Towers, een app-onderzoeker. Gemiddeld komt dit neer op 3,5 miljoen euro per dag. En dat terwijl het spel nog niet beschikbaar is gekomen op de Chinese en op de Indische markt.

Hiermee heeft de game meer geld binnengebracht dan veel bekende grote speelfilms van de afgelopen tijd. Pokemon GO heeft bijvoorbeeld meer opgeleverd dan bekende films, zoals Warcraft, Star Trek Beyond of Ghostbusters.

Verminderd gebruik

Echter heeft het spel de afgelopen tijd wel laten zien dat het gebruik aan het afnemen is. Mensen brengen namelijk al minder tijd door in de app en het aantal gebruikers neemt ook af. De komende maanden zal verder blijken in hoeverre mensen op de lange termijn Pokemon GO blijven spelen en wat het spel de makers zal blijven opleveren.