Pokemon GO is de afgelopen maanden wereldwijd bekend geworden. Deze game is gebouwd door het bedrijf Niantic. Niantic is een game ontwikkelaar. De directeur van Niantic is John Hanke. Hij heeft zojuist aangegeven dat Pokemon GO de basis kan leggen voor veel andere games. Met Pokemon GO heeft Niantic namelijk veel informatie opgedaan die gebruikt kan worden voor andere games. Het principe van Pokemon GO kan namelijk op bijna ieder thema worden toegepast.

Genoeg data voor andere games

In Game Informer heeft John Hanke aangegeven dat Pokemon GO genoeg data heeft opgeleverd waar verschillende games nog omheen kunnen worden gebouwd. De huidige game van Pokemon GO is namelijk gebouwd op de data van Ingress. Ingress is al een augmented reality game die bestaat sinds juli 2014 en gespeeld kan worden door Android gebruikers en door iOS gebruikers. De plekken voor de Pokéstops in Pokemon zijn namelijk direct overgenomen uit de game van Ingress. In Ingress waren dit de Capture Points. Echter heeft Niantic inmiddels nog veel meer data verkregen de afgelopen maanden die verder vertaald kunnen worden naar bruikbare informatie. Net zoals ditmaal de data van Ingress is gebruikt voor Pokemon GO kan deze data in de toekomst weer voor andere doeleinden worden gebruikt.

Strategie van Niantic

Volgens John Hanke is het van Niantic altijd al de strategie geweest om een platform te bouwen die zij vervolgens weer kunnen gebruiken om nog meerdere thema’s om heen te bouwen. Dat lijkt ditmaal werkelijkheid te zijn geworden met Pokemon GO. Dit biedt dus veelbelovend te zijn voor de toekomst binnen augmented reality games.

Daarnaast is Niantic binnen Pokemon GO ook met verschillende updates aan de gang. Zo is er kortgeleden het vriendensysteem beschikbaar gekomen en gaan er geruchten rond dat het mogelijk zal worden om Pokemon te ruilen of van elkaar te winnen. Hiermee lijken we terug te gaan naar een tijd van meer dan 10 jaar geleden waarbij we op schoolpleinen Pokemon met elkaar aan het ruilen waren.