Pokemon Go is de nieuwe augmented reality game van Niantic. Deze game is sinds de release ontzettend populair geworden. Zo populair zelfs dat de app op besturingssystemen van android zelfs nog vaker is geopend dat de Facebook app. Gemiddeld brengen de gebruikers van Pokemon Go 5 kwartier per dag door op de app om Pokemon GO te spelen. Op Facebook brengt men slechts gemiddeld iets meer dan een half uur per dag door op de app. Dit is uit onderzoek gebleken. Het onderzoek is uitgevoerd door een medische universiteit van Texas.

Pokemon Go is inmiddels de meest gedownloade app en dat al binnen een erg korte periode. Dagelijks wordt de app gemiddeld 2 keer zo vaak geopend dan de Facebook app wordt geopend. De verkoop van de 3DS-spelcomputer is zelfs hard gestegen na het verschijnen van Pokemon Go.

Goed voor de gezondheid

De onderzoekers geven aan dat het spel erg goed is voor de gezondheid van de spelers. Om de Pokemons te vangen moeten mensen er op uit trekken en daarom lopen ze veel buiten om de Pokemons te vangen. Hierdoor worden vaak veel kilometers afgelegd om de juiste Pokemons te vinden.

Voorheen zijn we alleen gewend om vanuit huis achter een bureau of van de bank te gamen. Gamers zitten hierbij erg veel stil en kunnen hier uren doorbrengen. Dit is niet goed voor de gezondheid en het kan de kans op ziekten, zoals obesitas vergroten. Bij Pokemon Go worden mensen gedwongen om de straat op te gaan en komen mensen al snel en veel in beweging.

Volgens een van de onderzoekers, Tom Baranowski heeft dit een erg positieve impact. Dokters proberen namelijk al jaren om gamers meer in beweging te krijgen voor de eigen gezondheid. Helaas wil dit in de meeste gevallen niet lukken. Pokemon GO is er al wel in geslaagd wat doktoren al een lange tijd proberen.

Toekomst

De mogelijkheden die Niantic laat zien met Pokemon Go biedt een hoop mogelijkheden voor de toekomst. Tom Baranowski hoopt dat er meer van dit soort spellen zullen blijven komen, zodat mensen meer in beweging komen tijdens het gamen. Niantic heeft daarnaast ook al een tijdje een vergelijkbare game samen met Ingres. Voor andere bedrijven is het ook een mogelijkheid om deze strategie van Pokemon Go toe te passen in het maken van eigen games.

Lees ook het artikel over vals spelen tijdens Pokemon Go.