Dat het niet verstandig is om je telefoon te gebruiken tijdens het autorijden weten we allemaal. Daarom worden er systemen in de auto’s gebouwd waarmee mensen handsfree kunnen bellen en worden we zwaar beboet als we de telefoon gebruiken tijdens het rijden. Echter zijn er toch nog veel mensen die de smartphone tijdens het besturen van een auto gebruiken om het spel Pokemon GO te spelen. In Japan bijvoorbeeld is er eerder een dode gevallen door een bestuurder die Pokemon GO aan het spelen was. Ook heeft er in Amerika een onderzoek plaatsgevonden naar het spelen van Pokemon GO tijdens het autorijden. Hieronder vertellen we meer over dit Amerikaanse onderzoek.

Het onderzoek in Amerika

Door Amerikaanse onderzoekers werd er tien dagen lang onderzoek gedaan op social media naar het gedrag van mensen in het verkeer die Pokemon GO spelen. De onderzoekers kwamen erachter dat er tienduizenden berichten voorbij kwamen van mensen die het augmented reality spel aan het spelen waren terwijl ze aan het rijden waren. Deze mensen namen ook nog eens de tijd om via Twitter te delen welke Pokemon zij gevangen hadden.

Naast de automobilisten werd bekend uit het onderzoek dat ook vele voetgangers in gevaar komen door het augmented reality spel. Voetgangers kwamen in gevaarlijk verkeerssituaties terecht, doordat ze werden afgeleid door de smartphone.

Ongelukken

Tot slot hebben de onderzoekers ook het nieuws in de gaten gehouden naar ongelukken in het verkeer en Pokemon GO. Zij constateerden dat er in slechts tien dagen tijd veertien ongelukken hebben plaatsgevonden, waarbij Pokemon GO verbonden was. Om de ongelukken in het verkeer tegen te gaan die te maken hebben met Pokemon GO heeft Niantic een melding in het spel ingesteld. Wanneer spelers een hoge snelheid maken dan krijgen ze een melding op het scherm te zien dat het verkeer en Pokemon GO niet samengaan. Het is echter maar de vraag of deze melding daadwerkelijk zijn vruchten afwerpt. De pop-up die bij de spelers in beeld komt kan gemakkelijk weg worden geklikt door de gebruiker. Na het weg klikken kan er direct weer verder worden gespeeld.

Hoeveel verkeersongelukken er in Nederland hebben plaatsgevonden door Pokemon GO is niet duidelijk, maar ook wij raden aan om Pokemon GO niet in het verkeer te spelen. Veiligheid staat altijd nog voorop!

Lees ook ons artikel over de beste Pokemon GO apps om te gebruiken.