We hebben al eerder artikelen geschreven over de populariteit van Pokemon GO. Dat het spel populair is weten we inmiddels wel. Massaal zien we mensen op straat samenkomen met de smartphone bij Pokéstops om Pokemon te vangen. Inmiddels zijn er weer nieuwe cijfers over het gebruik van Pokemon Go gepubliceerd. Deze zijn bekend gemaakt door de directeur van Niantic John Hanke. Hij heeft zojuist bekend gemaakt dat de applicatie van het spel sinds de start inmiddels al 500 miljoen keer is gedownload. Eerder heeft onderzoek zelfs al aangetoond dat de app van Pokemon GO op het moment meer gebruikt wordt dan Facebook en dat het de meeste gedownloade app ooit is. Hieronder lees je nog meer informatie.

Andere cijfers

Daarnaast heeft de directeur John Hanke bekend gemaakt dat mensen binnen de applicatie al maar liefst 4,6 miljard kilometer aan loopafstand hebben afgelegd. Hieruit blijkt wel dat Pokemon GO goed is voor de gezondheid. Mensen komen tijdens het spelen van deze game in beweging in plaats van dat ze thuis lui achter de gameconsole blijven zitten. Dit komt doordat spelers in de game door middel van de gps van de smartphone en de camera op de telefoon in het echte leven op zoek moeten naar de virtuele wezentjes.

Pokemon GO wordt al op verschillende plekken op deze manier ingezet. De vereniging van Sport in Dronten gebruikt het spel al om avonden te organiseren waarbij er met een clubje mensen verschillende Pokéstops wordt afgegaan. Op deze manier komen mensen in beweging en doen ze dit op een leuke manier. Daarnaast hebben artsen ook al aangegeven dat ze al jaren proberen om gamers in beweging te krijgen, maar dat dat maar niet lukte. Met de komst van Pokemon GO lukt dat wel.

Pokemon Go en de Apple Watch

Daarnaast is er nog een belangrijke ontwikkeling bekend gemaakt. Dat is dat Pokemon Go ook mogelijk wordt om op de Apple Watch te spelen. Door gebruik te maken van het scherm op de Apple Watch kunnen gebruikers snel Pokemon vinden en krijgen ze handige extra functies waarmee ze precies kunnen zien hoe ver ze al hebben gelopen en hoe ver ze nog moeten lopen om een Pokemon te vangen. Daarnaast ontvangt de Pokemon trainer nog een notificatie wanneer de Pokemon kan worden gevangen. De app voor de Apple Watch komt nog voor het einde van dit jaar uit.