Hi adventures

Ik ben 2 dagen geleden begonnen met pokemon go. Het is best wel een verslavend app. Ik ben nu zelf lv 10, team Instict (yellow), ik heb tot nu toe nog geen gym’s uitgedacht, Omdat ze altijd pokemon’s hebben van 700+ CP (CP = Combat Points) Voor degene die zoals mij een paar dagen geleden zijn begonnen heb ik hier een paar tips en inzicht. we lopen een klein beetje achter, maar dat geeft niet. ik schrijf aan het einde van dit blog een paar tips die ik zelf gebruik om snel iedereen in te halen. het kost wel tijd maar het is wel de moeite waard.

Basis

Dit weet je al Pidgey’s and Ratatta’s zijn het meest voorkomende pokemons die je kunt vangen. Voor bijzondere pokemon’s moet je naar een bepaalde locatie gaan waar veel water, heuvels, parken, industrie of waar veel bevolking is. Soms heb je wel even geluk dat je een bijzonder Pokemon vangt. Heb je dit niet maak je dan geen zorgen jou geluk komt wel.

Walkthrough

Het spel draait om 1 ding veel wandelen en ontdekken, en natuurlijk Pokemon’s vangen, ik heb 12000 meter afgelegd alleen om pokemon’s te vangen en te ontdekken waar ik ze kan vinden. Helaas kan ik nog geen map maken voor mijn stad (dit wil ik in de toekomst wel doen), Hiervoor heb ik meer tijd en informatie voor nodig. ik kan je wel vertellen dat er in bepaalde locaties jij meer kans hebt om pokemons te vinden die je thuis niet zou vinden. zoals ik al eerder zei… het draait allemaal om veel wandelen en ontdekken.

Belangrijk

Om te beginnen is lv 1 t/m 8 het belangrijkste in het spel, dit komt omdat er in dit gedeelte je veel pokemon’s gaat zien en veel eggs krijgt. En dit bepaald hoe sterk je pokemon’s later worden.

Het is het beste om al je pokemons die je vangt te bewaren. Dit geldt van af lv 1 tot en met 8 zodra je lv 8 bent sorteer jij je pokemons op CP. De hoogste stuur je niet naar de Proffesor de laagste wel, Dit is heel belangrijk omdat je dan minder hoeft uit te geven later voor een sterkere pokemon. ook krijgen de evulveerde pokemon’s de zelfde statestieken in verhouding met evalueren, Dit beteken dat ze nog sterker worden bijvoorbeeld; ik had een pidgey gevangen van 10 cp en ik had een pidgey gevangen van 126CP. ik liet ze allebei evalueren de pidgey van 10CP werd pidgeotto van 111CP en de pidgey van 126CP werd een pidgeotto van  269CP ik weet niet wat de formule is voor het evalueren, maar het betekent dat je een sterkere pokemon krijgt als ze evalueren. duh:)

Tips

Vergeet niet dat hoe minder candys je uitgeeft aan zwakkere pokemon’s hoe meer je later hebt om een sterkere pokemon sterker te maken.

Probeer je pokemon’s niet te trasfere voordat je lv 8 bent, zo heb de de sterkste voor het laatst.

Probeer eerst je Eggs te gebruiken die 5 a 10 km moet wandelen, Zo heb je meer kans om een unieke pokemon te krijgen.

Om Pokeballs te krijgen is het het beste om langs een Pokestop te zitten en om de 3 minuten tappen, zodat je pokeballs krijgt.
Persoonlijk heb ik er 250 pokeballs met dit tactiek gekregen. het duurde wel even maar nu kan ik overal naar toe gaan zonder dat ik me druk maak over pokeballs.

Probeer nieuwe plekken, hiermee krijg je overzicht waar andere type Pokemons zijn. loop niet het zelfde rondje.