Een Pokémon Go Infographic geeft je middels de ideale combinatie van beeld en tekst een duidelijk plaatje weer over Pokémon Go. Iedereen kent Pokémon Go. Je weet vast nog wel wie je eerste Pokémon was en wie Ash is. Alleen ken jij deze verborgen feitjes over Pokémon?

1. Pokémon is Japan

Wist jij dat Pokémon eigenlijk Japan is? Ja, echt waar! Als je alle regio’s van Japan erbij pakt, dan kun je Pokémon daarin zetten. Dat is best frappant. Pokémon is namelijk Engels, en niet Japans.

2. Pokémon is gebaseerd op Hollywood sterren

Je bent vast bekend met Jackie Chan en Bruce Lee. Het zijn echte vechters en altijd aanwezig in actiefilms. In Pokémon vind je deze vechthelden terug. Bruce Lee zie je terug in Hitmonlee en Jackie Chan zie je terug in Hitmonchan. Kijk maar naar de namen van deze wezens, dan gaat het kwartje vallen.

3. De stem van Ash is geen mannenstem

Als je Ash hoort praten, dan zou je denken dat je een jongen hoort praten. Toch is dat echt niet zo. Ash wordt ingesproken door een vrouw. Ze heet Christa Lips.

4. Bijzonderheid aan Slowbro

Er is één speciale Pokémon, en dat is SlowBro. Hij kan als enige van de Pokémons de-evolueren. Wanneer de shellder weggehaald wordt, komt hij weer terug in ’n vorige fase; Slowpoke.

5. Pokémon is aangeklaagd wegens seksisme

Wist je dat Pokémon is aangeklaagd wegens seksisme? In de Pokémon Go Infographic leer je meer over Pokémon. In het spel Red en Blue 3 waren de krachten van de mannetjes beter, dan van de vrouwtjes. Zo konden de mannetjes beter aanvallen, en de vrouwtjes konden zich beter verdedigen. Nadat er een serieus punt is gemaakt over dit aspect, is er geen verschil meer tussen de seksen in het spel.

6. Pokémon is niet Japans

Veel mensen denken dat Pokémon een typische Japanse naam is. Misschien komt het door de illustraties. Echter blijkt Pokémon iets Engels te zijn. De naam Pokémon komt ook vanuit de Engelse taal. Het komt van het woord Pocket en van het woord Monster.

7. Ash kan niet alle Pokémons vangen

Er zijn intussen al meer dan 700 soorten Pokémon. Het slogan ‘Gotta Catch Them All’ is bijna niet in de praktijk te brengen. Als Ash alle Pokémons wilt vangen, dan is hij nog wel even bezig.

8. De allereerste Pokémon

Rhydon heeft het Pokémon nummer 112. Toch zegt dit nummer niks. Rhydon was namelijk de eerste Pokémon die gemaakt is. Hij is zelfs eerder gemaakt dan zijn voorgaande evolutie Rhyhorn. Hoe is dit ontdekt? Door zijn index nummer in de game code. Dat is namelijk 001.

9. Het idee van Pokémon is gebaseerd op de jeugd van Satoshi

Satoshi Tajiri is de maker van Pokémon. Hij heeft laten weten dat de reeks gebaseerd is op z’n jeugd. Vroeger was hij uren bezig met het verzamelen van insecten en andere beestjes. Hij keek naar hun uiterlijk en bestudeerde hun gedrag. Hij vond het opmerkelijk dat stadskinderen zich amper bezig hielden met buitenspelen en daarom maakte hij een spel waarin dieren een belangrijk onderdeel van zouden zijn.

10. Pikachu munten bestaan echt

Het eiland Niue, vlakbij Nieuw Zeeland, besloot een dollar munt uit te brengen. Deze munt was gebaseerd op Pokémon. Op iedere zijde van een munt was een Pokémon figuur afgebeeld.