Heb je deze Halloween ook enge Pokémon gevangen? In de Verenigde Staten zijn in elk geval honderden fans flink op jacht gegaan. Het Pokémon Go Halloween evenement van Niantic s namelijk een doorslaand succes gebleken. Naast snoep haalde het bedrijf namelijk miljoenen dollars op. Bovendien lijken tijdelijke evenementen de ideale oplossing om het spel levendig en populair te houden.

Evenement tijdens Halloween

Bij een gemiddelde hype neemt de aandacht na verloop van tijd af. Alleen de echte fans blijven over. Niantic wil dit bij Pokémon Go koste wat kost voorkomen. Zodoende probeert het succesvolle bedrijf allerlei nieuwe dingen uit om fans tevreden te houden. Tijdens Halloween werd bijvoorbeeld voor het eerst een speciaal evenement georganiseerd. Tijdens het Halloween event konden spelers bijvoorbeeld extra veel candy vangen bij elke catch, release, evolutie en hatch. Ook doemden er soms griezelige Pokémon zoals  Gaunter, Gastly, Zubat, Gengar, Drowzee, Golbat en Hypno op.

pokemon-go

Miljoenenwinst

De aandacht voor het evenement heeft zijn vruchten afgeworpen. In de week voor Halloween werd een gemiddelde van 6.1 miljoen euro per dag binnengehaald. Dit was meer dan het dubbele van de week vóór het Halloween event. Spelers betalen bijvoorbeeld voor extra Pokeballs en het laten uitkomen van meerdere eieren.

Hoogste plekje in de app store

Het Halloween evenement bracht Pokémon Go terug aan de top van de app store in de Verenigde Staten. Het is het zoveelste succes voor Niantic, die het afgelopen jaar ruim 500 miljoen downloads binnenhaalde met het spel. Pokémon Go heeft haar succes onder andere te danken aan het augmented reality aspect. Hierbij speel je een spel en dien je iets te vangen. Bij Pokémon Go gaat het uiteraard om Pokémon met een hoge waarde.

Nieuwe evenementen en opties

Niantic is van plan om in de nabije toekomst meer evenementen zoals Halloween te organiseren. Ook voegt het bedrijf waarschijnlijk nieuwe onderdelen toe, zoals de mogelijkheid om battles uit te vechten met andere spelers. Ook verschijnen er als het goed is nieuwe Pokémon, zoals de populaire Ditto. Het is niet precies bekend hoeveel winst Niantic in totaal heeft binnengehaald met het Halloween Event. Waarschijnlijk loopt het op tot in de miljoenen. Wij hebben dankzij Pokémon Go in elk geval een griezelig leuke Halloween gehad!