Niet alleen in Nederland is er in Kijkduin de Pokemon GO gekte te vernemen, maar ook bij onze zuiderburen zijn er meerdere plekken waar de gekte van Pokemon GO voorkomt. Vorige week hebben we een artikel gepubliceerd over de chaos in Lillo en waar de gemeente een spelverbod heeft ingevoerd. Op bepaalde tijden is het in deze Belgische plaats niet meer toegestaan om Pokemon GO te spelen. Er wordt politie ingeschakeld om er zeker van te zijn dat er ook geen mensen meer zijn die het spel spelen. Inmiddels is de gekte ook toegeslagen in het voorheen zo rustige plaatsje Halen in België.

Pokemon GO in Halen

Voorheen was het plaatsje Halen nog een rustig plaatsje in België. Echter wordt de stad momenteel overspoeld door Pokemon jagers. In Halen komen er voornamelijk in de Rotemstraat veel Pokemon voor. In deze straat is ook het museum van de Slag der Zilverhelmen te vinden. Het museum heeft aangegeven geen last te hebben van de Pokemon GO gekte. De Pokemon trainers maken gebruik van de parkeergelegenheid van het museum en voornamelijk in het weekend staat deze helemaal vol.

Hier en daar wordt alleen wat afval op straat gevonden, maar verder is er geen overlast te bekennen. Het museum heeft extra vuilniszakken geplaatst en over het algemeen wordt het afval netjes weggegooid volgens de eigenaresse van het museum.

In Halen zelf zijn de meningen van de bewoners verdeeld. Zo zijn er bewoners die zeggen er totaal geen last van te hebben en zijn er enkele bewoners die zeggen er wel een grote last aan te hebben. Een van de bewoners heeft zelfs aangegeven bereid te zijn om te verhuizen indien de gekte nog lang aanhoudt.
Sommige bewoners hebben al een klacht ingediend bij de politie, maar meer dan patrouilleren is er niet gebeurd. Volgens sommige bewoners veranderd er weinig of niets aan de zaak. De Rotemstraat loopt vaak vol met Pokemon trainers, waardoor het verkeer in deze straat wordt opgehouden.

Op dit moment zijn er verder nog geen maatregelen genomen door de gemeente, hoewel de bewoners daar wel om vragen. Het is niet zeker of en welke maatregelen we hier gaan zien. Wanneer de Pokemon gekt door blijft zetten is het mogelijk dat er in Halen ook een spelverbod zal komen.